Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Корнелия Нинова за НС: Най-унизителното състояние, а това което правят „Възраждане“ е имитация

Политика

Корнелия Нинова за НС: Най-унизителното състояние, а това което правят „Възраждане“ е имитация

Корнелия Нинова за НС: Най-унизителното състояние, а това което правят Възраждане е имитация - Tribune.bg
Снимка:

„Това, което се видя днес, е най-унизителното състояние на българския парламент, откакто той съществува, това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, коментирайки създалото се напрежение и сблъсъци между депутати от ДПС и "Възраждане" в пленарната зала по-рано.  

„Обръщаме се към Борисов, Кирил Петков, Христо Иванов, това ли ви е евроатлантическият живот в България? Това ли е европейски парламент? Това са основните виновници да се случи това, което видяхте днес. За нас това е налагане на диктатура на мнозинството, пълзящ фашизъм. Ние не можем да участваме в това. Да влизаме вътре, да се бием като хулигани, да теглим микрофони. Българската социалистическа партия е сериозна партия и не участва в такива неща. Погледнете назад в годините и ще видите, че ДПС и националистите с такава имитация на сблъсъци винаги се помпат едни други и се вдигат едни други. Така вдигаха Волен Сидеров и имитираха противопоставяне, така правят и днес.

Това, което прави Възраждане, е имитация. Защото те, ако искаха наистина да се прекрати заседанието или да вземат участие в дебата, можеха да се изкажат. Какво правят вътре?", посочи Нинова.

„Изобщо не става въпрос за опозиционна дейност. За нас големият въпрос е диктатурата, която налага мнозинството и ползящия фашизъм. Като почнем от паметника и свършим до това, което днес се случва. За пет минути, без изказване, за пореден път предадоха българския национален интерес със законопроектите, които гласуваха в областта на енергетиката. За пет минути показаха своята несъстоятелност, некомпетентност и продажба на българския национален интерес, като сами се отрекоха от таксата, която въведоха, защото нито могат да съберат тези пари от руския газ. И сами сега си правят поправка на поправката, защото блокираха България по пътя към Шенген с глупавите си и предателски решения спрямо българския национален интерес. Единственият изход от това, което се случва тук, е оставка на това мнозинство, което налага диктатура, налага фашизоидни методи на работа. Оставка на това мнозинство, за да се успокои държавата и да тръгне напред по друг начин“, посочи още лидерът на БСП.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети