Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Коронавирусът на заден план в дискусията на тема „Здраве“ (НА ЖИВО)

Политика

Коронавирусът на заден план в дискусията на тема „Здраве“ (НА ЖИВО)

Цял ден се проточиха дебатите между ПП, БСП, ИТН и ДБ за здравето. Във втория ден от дискусиите на масата беше сложена и тема здравеопазване. Въпреки очакванията, кризата с коронавируса не беше основна, вместо това партиите се концентрираха върху реорганизацията на сектора.

ДБ, ИТН и БСП тежко се разминаха по въпроса за COVID-19 – важността на въпроса, финансирането на ковид болниците, разделението на потоците в болниците.

По идея на ИТН беше обсъден вариант за намаляване на болничните легла по договор с НЗОК. От партията обявиха за анахронизъм в градове с 5 хиляди население да има болница.

„Идеята за ваксинация на всяка цена не трябва да се прилага. Ваксинацията трябва да е информирана и доброволна. Трябва пълен анализ на високата смъртност, която не може да се обясни само със слабата ваксинация. Производството на биопродукти и ваксини е въпрос на национална сигурност“, заяви Андрей Чорбанов от ИТН.

„Това, което ние няма да отстъпим е че болниците вече не могат да бъдат търговски дружества. Не могат да продължават повече тези ротативки“, заяви Георги Михайлов от БСП.

Спорове възникнаха и по отношение на договорите на медиците и правото им да практикуват на няколко места.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати