Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадин Ангелов: Хинков да обясни одита на АДФИ на центъра, който той е управлявал

Политика

Костадин Ангелов: Хинков да обясни одита на АДФИ на центъра, който той е управлявал

Костадин Ангелов: Хинков да обясни одита на АДФИ на центъра, който той е управлявал - Tribune.bg
Снимка:

Христо Хинков да не ме използва като смокинов лист и да се крие зад мен, заяви в ефира на бТВ тази сутрин народният представител от ГЕРБ-СДС и председател на здравната комисия Костадин Ангелов.

Ангелов, който също беше министър на здравеопазването в последния кабинет на ГЕРБ, се обърна към проф. Хинков, който по-рано заяви, че действията си по казуса „Пирогов“ са били съгласувани именно с Костадин Ангелов.

В национален ефир Костадин Ангелов призова министър Хинков да обясни одит на АДФИ в Националния център по обществено здраве и анализи, когато настоящият здравен министър е бил негов ръководител.

Има или няма констатирани закононарушения, извършени от Хинков и какви са те, попита Костадин Ангелов и обяви, че през днешния ден ще представи одитния доклад пред обществеността.

От своя страна Хинков отрече обвиненията на Ангелов.

„Пирогов“ не е на загуба. Болницата има заем и той се обслужва, каза още Ангелов и обвини Хинков, че не разбира от финанси.

Според депутата от ГЕРБ-СДС абсолютно недостойно е министър на здравеопазването да каже, че през последните 10-15 години „Пирогов“ запада, особено след COVID-периода, когато здравното заведение приемаше хиляди пациенти.

„Има сериозни увеличения на загубите на Пирогов. Бих поискал и смяна на съвета на директорите на Пирогов, но е важно да се установи конкретният извършител. Премиерът ми каза, че аз си вземам решението, след като видя одитния доклад“, заяви Хинков. Отговорността е моя, подчерта той. В момента директор на Пирогов е д-р Валентин Димитров.

За евентуална оставка, Хинков каза, че по принцип оставката му се иска първо от премиера и след това се гласува в парламента. „Моите професионални решения се изискват от закона и не мога да ги вземам на политическо ниво. Ние не сме тръгнали да закриваме болницата, а да я оздравим. Докато съм министър ще си спазвам задълженията, каза още Хинков.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети