Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадин Костадинов: Българите да последват примера ни и да не използват зелени сертификати

Политика

Костадин Костадинов: Българите да последват примера ни и да не използват зелени сертификати

Костадин Костадинов: Българите да последват примера ни и да не използват зелени сертификати - Tribune.bg
Снимка:

Ще осигурим безплатна юридическа помощ на всеки един, който е пострадал заради тази дискриминационна практика, посочи лидерът на „Възраждане“

„Сертификатът е дискриминационен и не може, и не бива да се създават пречки за упражняване на основно конституционно право на труд“. Това заяви пред журналисти в Народното събрание председателят на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов в първия ден, когато депутатите влизат в парламента със зелен сертификат или след тестване.

„В момента подготвяме жалба до Конституционния съд. Надявам се да успеем да съберем необходимия брой подписи, за да сезираме Конституционния съд, който да може да ни отговори на този въпрос. Надявам се по този начин да падне зеленият сертификат и за всички останали, защото пак ще кажа за пореден път не може и не бива да има разлика между народните представители и всички останали български граждани. От днес призоваваме българските граждани да последват нашия пример да не използват зелените сертификати. Ако някой се опита да ги спре, нека да кажа като юрист, никой няма право да ги спре, освен органите на реда, тоест българската полиция. Ако някой се опита по някакъв начин да ги дискриминира, ако някой се опита по някакъв начин да им забрани да упражняват правото си на труд, нека да се обърне към нас. Ние ще осигурим безплатна юридическа помощ на всеки един, който е пострадал заради тази дискриминационна практика, която доведе стотици милиони левове, един Господ знае колко точно, загуби на българската икономика“, категоричен бе Костадинов.

„Силно се надявам, след като се сезира Конституционния съд и той се произнесе в наша полза, да започне един много важен разговор – кой ще понесе отговорността за тези стотици милиони лева загуба, кой ще поеме отговорността за това, че милиони българи бяха карани да си плащат, за да ходят на работа“, посочи лидерът на „Възраждане“.

„В тази сграда през 1941 година е гласуван Закон за защита на нацията, който забранява на евреи и цигани да влизат в сградата. Тогава сигурно е имало ваши колеги, които са питали някого, защо не иска да спазва правилата. Евреите са били наказвани заради това, че не носят жълти звезди на улицата. Това е нещо като сегашното носене на маска“, даде пример Костадинов.

След като журналистите му обърнаха внимание, че ако представителите на медиите не представят сертификат, ще бъдат спрени да влязат в парламента от НСО и очевидно депутатите са друга категория хора, той заяви:

„Вижте, депутатите са народни представители. Те представляват една огромна маса от български граждани и когато тези български граждани имат свое мнение, то трябва да бъде чуто. Ние в случая не изразяваме свое лично мнение, изразяваме мнението на 127 хиляди български избиратели. Ако за някой 127 хиляди българи са нищо, за нас са всичко. Не бива българските граждани да се делят, не бива да се създава практика, която да ги настройва едни срещу други. Това нещо вече го забелязваме месеци. Докога точно ще се насажда това разделение. Виждаме, че цялата тази безумна ситуация около така наречената ваксинация, не носи абсолютно никакви ползи, а само щети на обществото. До кога?“, попита Костадинов.

Той се закани, че ще направи специална комисия, която ще разгледа всички действия и бездействия на българските управляващи и ще направим необходимото хората, които са допринесли щети на държавния бюджет в размер на милиарди за последните две години, да си понесат отговорността. „Защото аз сега искам да видя в новия бюджет примерно колко точно пари е предвидило Министерството на образованието за тези абсолютно безсмислени тестове за децата ни. Тестове, които показват от стотици хиляди направени единични случаи на заразени деца“, каза още лидерът на „Възраждане“.

На въпрос дали възнамеряват отново да щурмуват парламента заради зеления сертификат, той отговори така:

„Нека да видим какво ще каже работната група, която беше съставена след нашия протест. Тя започва да работи от петък и се състои от 12 специалисти. Има вече издадена заповед от министър-председателя. Надявам се в най-кратки срокове да излезе с компромисно решение, което да удовлетворява всички“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети