Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадин Костадинов: Този парламент е мъртвороден, най-доброто са нови избори

Политика

Костадин Костадинов: Този парламент е мъртвороден, най-доброто са нови избори

Костадин Костадинов: Този парламент е мъртвороден, най-доброто са нови избори - Tribune.bg
Снимка:

Политикът се обяви срещу изграждането на „Балкански поток“ със собствени средства

Този парламент е ялов отвсякъде, мъртвороден, и най-доброто решение, което би следвало да се получи, е в рамките на следващите няколко месеца да има нови избори, коментира пред БТВ Костадин Костадинов, лидер на партия „Възраждане”. Според него към настоящия момент българските граждани категорично не желаят да има правителство с участието на ГЕРБ и на някои от неговите партньори. Варненският политик оприличи ГЕРБ на „токсична партия“, каквато е била и БКП в края на своето управление.

„Профилът на избирателите на „Възраждане” са хора, които поставят българския национален интерес над всичко“, посочи Костадинов и констатира, че предварителните резултати на социолозите са се разминали с официалните резултат. Той бе категоричен, че партията му е наричана „русофилска” от хора и организации пряко свързани с американската медийна пропаганда в България.

„Когато ние коментираме, че България трябва да е независима държава, че ние трябва да определяме сами собствените си геополитически, енергийни и икономически проекти и приоритети, това се тълкува от хората, които приемат обвързаността на България и колониалната зависимост, в която в момента се намира нашата страна, едва ли не като проруска политика, защото те са свикнали с едно много сателитно мислене“, опроверга „етикетите“ по отношение на политическата си формация Костадинов.  Политикът определи защитата на националния суверенитет като нещото, което отличава „Възраждане” от всички останали партии.

„Ние смятаме, че България има потенциала да бъде една нормална, развита европейска държава, която сама да определя своите съюзници и сама да определя своите приоритети, а не да имаме вместо партньори, господари”, заяви Костадинов. Неговата позиция, че трябва да се построи АЕЦ „Белене” вече не изненадва никого. Лидерът на „Възраждане“, обаче, допълни, че членството на България в НАТО не гарантира националната ни сигурност.

„Вие сами виждате, че в момента България няма възможност дори за най-елементарното нещо, което би трябвало да осигуряваме, като член на НАТО – ние не можем да осигуряваме собствения си въздушен суверенитет”, уточни политикът. Той се обяви изненадващо и срещу изграждането на „Балкански поток“ със собствени средства, защото това не е добро решение за нас и не обслужвало българския национален интерес.

„Щеше да е добро, ако България беше направила Южен поток, който беше изцяло в съзвучие с българския национален интерес. Сега вместо ние да продаваме руска газ на Турция, купуваме същата тази руска газ, само че от Турция“, твърди Костадинов и обвини министър-председателя, че това затвърждавало българската зависимост от Русия и от Турция, което било още по-неприятно.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети