Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадин Костадинов видя зависимост между главния прокурор, ПП и ДБ

Политика

Костадин Костадинов видя зависимост между главния прокурор, ПП и ДБ

Костадин Костадинов видя зависимост между главния прокурор, ПП и ДБ - Tribune.bg
Снимка:

„13 депутати от „Продължаваме промяната“ и трима от „Демократична България“ са отсъствали при вчерашното гласуване на съдебната реформа“, заяви председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов. Той определи поведението на въпросните народните представители като тържество на политическото лицемерие.

И попита дали хората, които са отсъствали, имат зависимости от главния прокурор.

„Това, което видяхме вчера беше тържество на политическото лицемерие. 15% от групата на малката Софийска коалиция и от „Продължаваме промяната“ липсваха, но гласуването щеше да мине за съдебната реформа. Мнозинството щяхме да бъдем ние, които искаме съдебна реформа.

Има ли зависимости с главния прокурор от хората, които липсваха? Защото това беше предателство - грозно, гнусно. То показва, че тези хора дори собствените си избиратели не уважават. Вчера 13 души от ПП и трима от малката Софийска коалиция не бяха на работните си места. Ми тогава - подавайте си оставките, и без това народното събрание приключва. Бъдете малко мъже! Щото тук има жени, които са по-мъже от мъжете. Вчера имаше интересни коментари - ако съдебната реформа приключи, малката Софийска коалиция ще приключи. На втори април ще видим присъдата на българските избиратели“, посочи той.

В декларация от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ защити инициативата по събиране на подписи за референдум за отлагане на присъединяването към еврозоната.

„Вчера беше изчетена тук патетична декларация в подкрепа на диктатурата в България. Тя беше посветена на усилията не на България, а на една част от елита в България да наложи една чужда валута в нашата страна.

Тази декларация пропуска волята на народа, който може да изрази. В тази зала има хора, които могат да говорят от името на част от българския народ. Никой няма право да говори от името на целия народ. В момента си провежда инициатива за референдум за защита на българския лев. Всичко идва от една малка Софийска коалиция, която носи в името си Демократична. Много българи всеки ден заявяват с подписа си, че искат да бъдат питани. Българите, според тези псевдодемократи, са прости хора. Ако слушаме тях, ще останем с впечатлението, че Швейцария е диктатура, защото провежда референдуми“, посочи той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети