Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадин Костадинов: За газа вече е ясно, а с петрола какво правим?

Политика

Костадин Костадинов: За газа вече е ясно, а с петрола какво правим?

Костадин Костадинов: За газа вече е ясно, а с петрола какво правим? - Tribune.bg
Снимка:

„Докато в България продължават да действат схемите „на мене, на тебе“ и от „наши на ваши“, държавата ни няма да има добър стопанин в лицето на което и да е българско правителство“, това заявява в позиция до медиите лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

„Вече 32 години порочните практики, маскирани като „промяна“, но идващи като подмяна, водят до грешни политически решения, обслужващи чужди интереси.

Необходимо е управлението на българската държава да се поеме от ново национално-отговорно правителство, което да изведе страната от спиралата от кризи. Когато българите дадат доверието си на „Възраждане“ още на следващите предсрочни парламентарни избори, ние ще предложим такова правителство. Правителство от българи, които ще решават в полза на българите в съответствие с българския национален интерес.“, допълва той.

„България е в спирала от кризи, а правителството на четворната коалиция е не просто вредно, а вече и опасно. Държавата ни няма  добър стопанин  в лицето на управляващите. Днес коалиционният съвет се събира, за да обсъжда дали ще дава военна помощ на Украйна, дали ще ни направи част от конфликта между две братски на нас държави. Тема, която вълнува българите до толкова доколкото са против замесването на страната ни в конфликта“, допълва Костадинов.

„Днес българският народ, освен да не стане част от война, се страхува, че ще остане без газ, че ще фалира и малкото останало производство, че няма да има торове, че няма да има с какво да се нахраним или ако има - ще е на много висока цена. Очевидно е, че за правителството комисионите и обслужването на американските интереси е по-важно от добруването на българския народ.“, категоричен е той.

„За газа ясно, ще има криза, с която или няма да се справи държавата или ще се справи, но на много висока цена, която ще плати народът. За това ние от „Възраждане“ предупредихме още в началото на войната. Бяхме единствените, които се противопоставихме категорично на санкциите срещу Русия и още тогава попитахме: Кой ще ги плати? И днес това питаме и вече ясно проличава  отговорът: Ще ги плати българският народ.“, добавя лидерът на партията.

„До кога ще плаща българският народ за вредните политически решения на националните предатели, застанали начело на държавата? Отчита ли правителството следващата задаваща се криза – кризата с петрола. Преди месец министърът на финансите заяви, че горивата няма да се вдигат, но днес те минават три лева. Има ли план правителството какво ще прави с тази криза? Ще имаме ли петрол и колко ще плаща за гориво българинът?“, питата Костадинов“.

„Все въпроси, които чакат някой да се сети да направи държавно планиране, да предвиди кризите, да обмисли решения преди да ни застигне безизходица“, завършва той.  


Топ новини

виж още