Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадин Паскалев: Нинова влезе в отбора на проф. Герджиков

Политика

Костадин Паскалев: Нинова влезе в отбора на проф. Герджиков

Костадин Паскалев: Нинова влезе в отбора на проф. Герджиков - Tribune.bg
Снимка:

Според него левицата се нуждае от млад лидер

„Корнелия Нинова използва оставката, за да предизвика скандал в публичното пространство и в БСП, както прави преди и по времето на всеки избори. В навечерието на важни избори за България чухме за оставката като повод тя да изригне срещу президента Радев“ Това коментира Костадин Паскалев от БСП пред bTV.

По думите му „Нинова е влязла в отбора на проф. Герджиков и цели да разколебае избирателите на БСП“.

Паскалев определи поведението на Нинова като неадекватно за политически лидер.

„Това даже не е оставка“, коментира той писмото, което лидерът на левицата изпрати до партийните структури. Той заяви, че то няма стойност на оставка, а само създава скандали, каквито, според него, има винаги около избори.

Паскалев допълни, че според устава на партията трябва сега да бъде избран временен председател, а документа, свързан с оставката на Нинова, който тя е обещала да изпрати на всички, до него не е стигнал.

„Всяко нещо, което казва Корнелия Нинов, аз ще подлагам на съмнение. Ще ви кажа защо, в този документ, който тя е изпратила до някого, не знам на кого, е написала, че подава оставка съгласно член 17 от устава на БСП и незабавно Националният съвет трябва да избере заместник-председател, който трябва да поеме функциите на председателя на партията. В този документ тя е описала как ще дойде заседанието на конгреса, как там тя ще подаде своята оставка, как тя ще бъде констатирана, как чак тогава нещо ще направи Националният съвет и т.н.“, добави той.

Според Паскалев с акта си Нинова е искала да доведе до разколебаване на избирателите.

„Нинова иска с приключване на мандата си да не съществува такава партия като БСП“, каза още той.

По думите му Нинова се опитва да убие партията, която се е превърнала в „заложник на собственото й его“. Той заяви, че именно тя е превърнала БСП в партия на статуквото, защото по време на протестите народните представители на БСП са останали в пленарна зала, за да пазят кворума на ГЕРБ.

Паскалев каза още, че е нужна модернизация на партията, в която да влязат млади хора. Той смята, че и обществото има нужда от стабилна БСП, която да бъде балансьор. Според него трябва да бъде сменено цялото Изпълнително бюро, а постът на Нинова да бъде наследен от млад човек.

Относно преговорите за бъдещо правителство с партиите, които евентуално ще съставят мнозинство, трябва да се състави отделна група, смята Паскалев.

„Тя да е съставена от трима членове на НС на БСП и двама на парламентарната група на БСП или наобратно. Например Кристиян Вигенин може да води преговорите вместо нея (Корнелия Нинова – б.р.), след като стана ясно, че тя подава оставка", добави Паскалев.

Той призова всички да излязат да гласуват в неделя на балотажа.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети