Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Паскалев: Правителството ще носи отговорност, че е работило срещу интересите на държавата в енергетиката

Политика

Паскалев: Правителството ще носи отговорност, че е работило срещу интересите на държавата в енергетиката

Паскалев: Правителството ще носи отговорност, че е работило срещу интересите на държавата в енергетиката - Tribune.bg
Снимка:

Правителството продуцира скандали, вместо да търси решение на вече съществуващите, смята членът на Националния съвет на социалистите

„Мандатът трябваше да бъде върнат вчера, тоест, вече сме закъснели. БСП пропусна полезни ходове, като единият от тях е да бъде коректен с гражданите. Беше подготвено коалиционно споразумение, на базата на което беше предложен кабинет. В това споразумение бяха заложени важни въпроси, но започна войната в Украйна и споразумението беше забравено. Трябва да се върнем към това - защо дойде на власт тази четворна коалиция”. Това каза пред БНР Костадин Паскалев, член на Националния съвет на БСП.

По думите му правителството е започнало да продуцира скандали, вместо да търси решение на съществуващите такива.

Той посочи, че не повече от 20% от Националния съвет на БСП биха застанали зад категоричната позиция за незабавно връщане на мандата.

„Членовете на Националния съвет ще споделят разбирането на Корнелия Нинова как трябва да се действа в тази криза. По-разумното поведение е връщане на мандата”.

И допълни, че представителите на правителството „лъжат твърде безогледно”:

„Проблемите в областта на енергетиката са огромен скандал. Българското правителство през април е взело решение да прекрати изпълнението на договора с „Газпром”. Това, което прочетох, е, че външният правен консултант на „Булгаргаз” е казал, че се дават добри аргументи в ръцете на „Газекспорт” да осъди „Булгаргаз” заради неизпълнението на договора с „Газпром”. Този консултант е казал, че договорът, който има между „Булгаргаз” и „Газекспорт”, и с указа за плащане в рубли не утежнява ангажиментите на българската страна по отношение на изпълнението. Единствените аргументи, които остават за българския народ, е да плаща двойно и тройно по-висока цена за газа, който пристига отново от Русия”.

По думите му има информация, че след прекратяването на доставките от „Газекспорт” за алтернативните доставки категорично се показва тежка корупция:

„С участието на представители на Министерски съвет, на заместник-министри, на ръководства на „Булгаргаз”, които са позволили на определени фирми да купуват и да продават от и на „Булгаргаз” по различни цени, което за часове прави милиони печалби в ущърб на българските граждани… Ще се стигне до ситуация, в която ще кажем, че „Булгаргаз” е унищожено като държавно предприятие със съдействието на настоящето правителство".

В предаването „12+3” Паскалев допълни, че българското правителство е работило срещу интересите на българската държава по отношение на газовите доставки и на цялата енергийна система:

„За това те ще носят отговорност. В това правителство възникваха скандали, свързани с огромни ресурси, с огромно накърняване на интересите на българските граждани - темата с пътищата, с енергетиката”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети