Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов е внесъл в Президентството искането за спешен КСНС

Политика

Костадинов е внесъл в Президентството искането за спешен КСНС

Костадинов е внесъл в Президентството искането за спешен КСНС - Tribune.bg
Снимка:

Партия „Възраждане“ внесе в Прокуратурата и сигнал срещу Кирил Петков във връзка с експулсирането на 70-те руски дипломатически служители

Искането за свикване на спешно заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, което вчера бе заявено от лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, вече е внесено в деловодството на Президенството. Това обяви лично Костадинов.

Той посочи, че искането е подкрепено от председателите на парламентарните групи на БСП и на партия „Има такъв народ“.

Според Костадинов трябва да бъдат обсъдени последиците от обявеното от премиера в оставка решение за изгонване на 70 руски дипломати и служители.

Същевременно партия „Възраждане“ внесе в Прокуратурата сигнал срещу Кирил Петков с искане да бъдат разследвани действията му в последния 1 месец, свързани с експулсирането на 70-те руски дипломатически служители.

Депутатът от „Възраждане“ Петър Петров настоя да бъдат проверени всичките действия на премиера и след това резултатите да бъдат представени на обществото.По думите му в медиите е излязла разнопосочна информация относно извършените действия от страна на министър-председателя.

Считаме, че следва да бъдат проверени тези действия, тъй като от една страна се говори, че има официални доклади на ДАНС за тяхна нерегламентирана дейност. От друга страна президентът излезе с изявление, че такъв доклад той не е получавал и излязоха информации по медиите, че дори шефът на ДАНС е заявил, че устно му било разпоредено да бъдат изготвени списъци с необходима бройка на руски дипломати, които да бъдат изгонени. Нека прокуратурата да извърши разследване и да изнесе пред обществеността резултатите“, каза Петров.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Как ще гласувате на предстоящите избори на 9 юни?
Покажи резултати Скрий резултати