Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов и Митев отнесоха „порицание“ заради вчерашния бой в парламента

Политика

Костадинов и Митев отнесоха „порицание“ заради вчерашния бой в парламента

Костадинов и Митев отнесоха порицание заради вчерашния бой в парламента - Tribune.bg

Ръководството на Народното събрание наложи дисциплинарната мярка „порицание“ на депутата от ПП Искрен Митев и лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов във връзка с грозните сцени, които се разиграха по време на пленарното заседание вчера, когато двамата влязоха в челен сблъсък и се стигна почти до бой в залата.

Наказанието беще обявено в началото на днешното заседание от зам.-председателя на парламента Кристиан Вигенин.

Според член 156 от правилника на Народното събрание „порицание“ се налага от председателя на парламента на народен представител, който нарушава реда на заседанието или е създал безредие в залата.

В сряда между Митев и Костадинов възникна конфликт, след като  депутатът от „Продължаваме промяната“ нарече лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов лицемер и се обърна към него с „г-н Копейкин“.

„Няколко неща станаха ясни. Г-н Копейкин продаде хората, купи си къща с техните пари, а парите, които му останаха, си ги обърна в евро и накрая вдигна карта, за да покаже, че е повече човек от другите“, каза вчера Митев от парламентарната трибуна.

Той посочи, че Костадинов е лицемер за това, че „ваксиниран се обявил срещу ваксините срещу COVID“, „имал влогове в евро“.

Реакцията на Костадин Костадинов не закъсня.

Той тръгна към трибуната, за да се оплаче на председателстващия заседанието Кристиан Вигенин, при което избухна „На тоя тъпак ще му разбия носа“.

След това Костадинов отиде към мястото на Митев очевидно, за да се изяснят и докато разменяха реплики, депутатът от ПП дръпна вратовръзката му.

Това ескалира напрежението в залата и депутати от „Продължаваме Промяната“ и „Възраждане“ се скупчиха и започнаха да се дърпат и бутат. Квесторите в парламента се намесиха веднага, за да ги разтърват, а Вигенин даде почивка на депутатите.

Всичко това се случи навръх 1 юни, докато в залата на балкона имаше деца, които бяха на посещение, за да видят как работи парламентът.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати