Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов към Радев: Да не бъде лицемер, защото тези хора, от които днес се отрича, всъщност той ги създаде (ВИДЕО)

Политика

Костадинов към Радев: Да не бъде лицемер, защото тези хора, от които днес се отрича, всъщност той ги създаде (ВИДЕО)

Костадинов към Радев: Да не бъде лицемер, защото тези хора, от които днес се отрича, всъщност той ги създаде (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов също не бе учуден от думите на президента Румен Радев по време на националната конференция „Европейска перспектива за добросъседските отношения между Република България и Република Северна Македония“ по-рано днес, че натискът към България за съгласие за започване на преговори на Република Северна Македония с ЕС е огромен.

„Това не е новина. Вие сега ли го разбрахте. Ние го говорим това нещо от месеци насам. Плюс това още в самото начало, когато започна работата си този кабинет казахме, че една от целите, които този кабинет трябва да изпълни от хората, които са го създали, назначили или поставили на това място, е именно да вдигне ветото над началото на преговорния процес с РСМ“, подчерта Костадинов.

На въпрос дали вярва, че Кирил Петков ще направи тази крачка в противовес с мнението на всички останали партии в кабинета, той отговори така:

„Убеден съм. Те и в момента са на път да направят същото нещо с даването на оръжия. Впрочем аз съм сигурен, че добрата коалиционна култура на БСП и някои от другите политически субекти в четворната или петорна коалиция, защото да не забравяме, че и Радев е ангажиран с управлението, ще надделее в името на националния интерес, благото на българите и всичко останало, което слушаме вече 32 години, в резултат на което България умира, защото е управлявана от хора, които все в името на националния интерес убиват българската нация“.

По думите по отношение на РСМ никога не е спирало да бъде водена скрита политика.

„Няма друга, освен скритата политика, по отношение на външната ни политика, тъй като пряко се контролира и ръководи от американското посолство. Ние нямаме своя собствена“, подчерта той.

„Аз искам да попитам президента – кой назначи тези хора, кой ги сложи като министри, кой ги ръкоположи в българската политика, кой им даде старт, кой им създаде проекта, кой им осигури летящото начало? Да не бъде лицемер, защото тези хора, от които днес той се отрича и критикува, всъщност той ги създаде в политиката и виждаме, че българското политическо пространство е пълно с проекти, които тръгват през Радев. А доколко самият Радев ги е назначавал и доколко са му казали да ги назначи, това е друга тема разбира се, защото е видно, че Радев говори едно, а върши друго“, възмути се лидерът на „Възраждане“.

Костадинов не смята, че РСМ ще се превърне в разделителната линия за правителството.

„Коалицията е обединена от желанието да харчи държавния бюджет. Нищо друго не ги обединява. В името на този харч те ще стоят заедно, независимо от всичко. Вие виждате, че дори заявеното ясно и категорично, неколкократно при това намерение на БСП да напуснат правителството, ако се гласува решение за предоставяне на военна помощ за Украйна, в един момент отстъпи на заден план и те започнаха да говорят как по-било важно друго нещо, не е много ясно какво. Всъщност всички българи знаем, което ще доведе до това, че на следващите избори БСП няма да влезе в парламента, но това си е техен избор. Аз смятам, че избирателите им ще направят  друг избор на следващите избори“, категоричен бе той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети