Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов: ППДБ да помислят за кабинет с нас или дават отново властта на ГЕРБ и ДПС - (ОБНОВЕНА)

Политика

Костадинов: ППДБ да помислят за кабинет с нас или дават отново властта на ГЕРБ и ДПС - (ОБНОВЕНА)

Костадинов: ППДБ да помислят за кабинет с нас или дават отново властта на ГЕРБ и ДПС - (ОБНОВЕНА) - Tribune.bg

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов отиде на консултации при президента Ручен Радев.

"Поискахме свикването на КСНС за съдбата на Българската православна църква. Предстои избор на патриарх и ние сме притеснени, че може да се прокарват чужди интереси. Вие не реагирахме, г-н Радев", обърна се Костадинов към президента.

Костадинов посочи, че картината в политическата сфера е много притеснителна.

"ДПС реално управляват, а ГЕРБ са "младши експерти". Ние сме категорични, че не искаме България да се управлява от ГЕРБ и ДПС", допълни още лидерът на "Възраждане".

Костадинов подчерта, че не биха подклрепили правителство на малцинството, за каквото даде заявка Бойко Борисов вчера.

"Ако ние сега не направимнужното да съсставим общо правителство и да се изправим срещу ГЕРБ и ДПС. Това ще е кабинет "Орешарски"2. Рано или кисно това ще гръмне и ще вкара държавата в протестова спирала".

"Ето затова е добре да правим разлика между желания и възможности. При Вашата заявка за трети мандат е добре да говорите с тези политически сили, за да намерите общ подход и след като видим резултата, тогава можем да обсъдим вариантите", категоричен беше Румен Радев

А по отношение на БПЦ, президентът отговори:

"Аз съм сигурен, че нашата църква е мъдра и тя винаги е гарантирала и в момента гарантира своята независимост.  Бъдете сигурни, че ако се наложи ще реагираме, но аз съм отправил запитвания до съотвентите органи, които трябва да имат информация по тецзи въпроси. Вярно, че имаше напрежение, но вече се уталожи".

Румен Радев обърна внимание на Костадинов, че в момента е по-добре да се занимаваме с политическите теми, които са на дневен ред, а най-важният въпрос е ще има най-сетне стабилно правителство.

На излизане от президентството Костадинов обобщи:

"Водили сме разговори със знакови хора от ПП-ДБ и ще продължим да водим разговори с тях".

Според Костадинов има два варианта за правителство, което да изключи ГЕРБ и ДПС или правителство на ГЕРБ и ДПС, които ще изключат тока на политическата система в България.

„Борисов ще е младши партньор на Пеевски. ДПС сепарира отделните региони в България, в които имат пълната власт. Или ПП-ДБ приемат варианта да разсъждават за общ кабинет с консенсусни фигури за България, или подаряват властта на ГЕРБ и ДПС“, подчерта Костадинов.

Той заяви, че премиерът трябва да бъде консенсусна фигура, която да бъде приета от всички партии. Костадинов заяви, че ако третият мандат не бъде при тях, но предлаганото бъдещо правителство изключва ГЕРБ и ДПС, те са готови да разговарят.

Българската държава се намира в агония, защото има два много тежки камъка, които са легнали върху нея и я задушават. Това са ГЕРБ и СДС. Те трябва да бъдат премахнати, ако не искаме България да бъде унищожена“, заяви председателят на „Възраждане“.

Очаквайте подробности.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати