Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов: Кандидатурата на Мария Габриел не се издига, за да спечели подкрепа (ВИДЕО)

Политика

Костадинов: Кандидатурата на Мария Габриел не се издига, за да спечели подкрепа (ВИДЕО)

Костадинов: Кандидатурата на Мария Габриел не се издига, за да спечели подкрепа (ВИДЕО) - Tribune.bg
Снимка:

До голяма степен Габриел наподобява жизнения път и политическата кариера на президента Плевнелиев, смята лидерът на „Възраждане“

Забелязваме, като че ли, по-скоро едно симулиране на желание за съставяне на правителство. Очевидно е, че кандидатурата на Мария Габриел не се издига, за да може да спечели подкрепа. Така коментира пред журналисти в парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов номинацията на българския еврокомисар за кандидат-премиер на ГЕРБ-СДС.

Според него Габриел не е човек, който може да поеме отговорност за управление на държавата поради ред причини.

„Защото до голяма степен тя наподобява жизнения път и политическата кариера на бившия президент, наричан много често и прецедент – Росен Плевнелиев. Ние нямаме нужда от соросоидни комсомолци, които да се упражняват в управлението на страната. С горчива ирония, както сме я подкарали нищо чудно следващата номинация на ГЕРБ да бъде Херо Мустафа, също жена, евроатлантик, свободна е в момента“, отбеляза Костадинов с ирония.

„Няма никакво значение кой ще бъде кандидатът за министър-председател, а каква политика ще следва той“, подчерта още лидерът на „Възраждане“.

„В конкретния случай виждаме, че няма никаква промяна в политиката нито на ГЕРБ, нито на другите политически сили, към които е отправена офертата за подкрепа“, коментира той.

Той отново обърна внимание на това, че на „Възраждане“ им трябва цялата власт, а не да предлагат свой министър в друг кабинет, за да могат да влияят при определяне политиката на страната.

Предложението на ГЕРБ-СДС за управление на споделената отговорност е неприемливо за „Възраждане“.

„Това е предложението на ГЕРБ. Всеки да си вземе едно парче от държавата и да си го ръководи. Това означава пълен разпад на държавността. Това означава отказ от поемане на пълната отговорност за управлението на държавата. Ние не искаме България да продължава да бъде парцелирана. Първото подобно нещо се случи по време на тройната коалиция, когато беше въведен моделът  3-5-8, имахме същото нещо при предишното управление на Кирил Петков, когато държавата беше разпределена на четири пропорции“, даде пример Костадинов.

„Възраждане“ са готови да поемат цялата отговорност за управлението на държавата, категоричен бе за пореден път Костадин Костадинов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети