Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов настоя службите да разследват членовете на кабинета за контакти с чужди посолства

Политика

Костадинов настоя службите да разследват членовете на кабинета за контакти с чужди посолства

Костадинов настоя службите да разследват членовете на кабинета за контакти с чужди посолства - Tribune.bg
Снимка:

„И аз, и „Възраждане“ сме заплаха, но за националните предатели“, категоричен бе той

„Изпратихме писмо, както до министър-председателя, така и до тримата началници на нашите разузнавателни служби – контраразузнаването, външното разузнаване и военното разузнаване. В отправените от нас писма искаме както от министър-председателя, така и от шефовете на службите следните пет неща.  На първо място да бъдат разследвани членовете на Министерски съвет за контактите си и връзките си с чужди посолства – американско, руско, турско, израелско или което и да е друго посолство, кои са присъствали на разговорите, кога са били, какви са били темите и дали не са предававали чувствителна информация и държавни тайни там“. Това заяви на брифинг в Народното събрание лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той поиска да се разследва и дали чужди посланици са оказвали и оказват въздействие върху назначение в българските служби, правителство или други институции. Дали са оказвали въздействие и оказват въздействие върху външната политика на България.

„Трето – да бъде разследвана връзката на политиците от управляващата за връзки и зависимост от чужди фондации, както и на връзките им с Фондация „Америка за България“ и други чужди фондации и корпорации, независимо какви, каквато зависимост би нарушила задълженията им като български народни представители и членове на правителството“, заяви още Костадинов.

Четвъртото, което иска да знае лидерът на „Възраждане“ е дали има случаи от българското разузнаване и служби да докладват в чужди посолства за събрана от тях информация и такава отнасяща се до български граждани.

„Пето – да бъде предоставен списък от службите на всички депутати от всички партии, които са получавали пари или са работили за  чужди фондации и организации без значение дали американски, руски, турски или други“, каза още Костадинов.

Той припомни, че държавната измяна е престъпление по Наказателния кодекс.

„Вчера станахме свидетели на безкрайно безочливо, грубо посегателство върху държавния ни суверенитет от едно нещо политическо - коалиция, представлявана от хора, които до скоро бяха чужди граждани. Тези хора си позволяват да обвиняват нас сега. Политиката е цинична, вчера станахме свидетели на едно подобно цинично изявление“, коментира лидерът на „Възраждане“.

„И аз, и „Възраждане“ сме заплаха, но за националните предатели“, категоричен бе той.

„Завинаги искаме да се спре внушението кой за какво и за какви интереси работи“, подчерта Костадинов.

„Настояваме за проверка на цялото Народно събрание, както и на целият кабинет. Всичко искаме да бъде описано и да бъде предоставен списък в Народното събрание“, каза още той.

„Не знаем дали забраната на Украйна е дошла директно от службите и премиерът не е знаел или това е било разпоредено от министър-председателя. Искрено вярвам, че премиерът не е бил уведомен - министър-председател да ми подпише смъртната присъда“, каза Костадинов по повод твърденията му, че е изгонен от Украйна заради информация, че е проруски политик.

Костадин Костадинов попита защо журналистите не са снимали 8-те камиона с хуманитарна помощ за Украйна и дали сме сигурни, че има само хуманитарна помощ. „Когато хуманитарната помощ минава границата - то тя не се проверява. Сигурни ли сме дали е била такава, това трябва да попитате премиера“, каза лидерът на „Възраждане“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети