Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов настоя: Оставка на този марионетен кабинет и предсрочни избори

Политика

Костадинов настоя: Оставка на този марионетен кабинет и предсрочни избори

Костадинов настоя: Оставка на този марионетен кабинет и предсрочни избори - Tribune.bg
Снимка:

От „Възраждане“ готвят контрадействие, насочено срещу напускането на „чуждите окупационни войски“

Настояваме за оставката на този марионетен кабинет и за предсрочни избори. И на тези предсрочни избори ние ще отидем на нещо като референдум. Нека да видим коя политика ще бъде подкрепена. Дали политиката, която „Възраждане“ защитава за национална независимост, възстановяване на суверенитета, възстановяване на българската армия или политика, която има за цел да замесва България в чужди конфликти и има за цел да превърне България в „плацдарм“. Тука населението няма никакво значение. Американците ги интересува само и единствено територията. Дали ще има българи, дали цигани, дали някакви други, въобще не ги вълнува. Територията им е важна и затова те поддържат този марионетен кабинет, както поддържаха и предишния, заяви на брифинг в парламента лидерът на ПГ на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

По думите му правителството поставя под съмнение съществуването на българската държава с разполагането на натовски войски у нас.

„Дошло е време за преосноваване на българската държава“, категоричен бе Костадинов.

Той обяви, че от „Възраждане“ готвят контрадействие, насочено срещу напускането на „чуждите окупационни войски, които идват да гарантират политическия живот на правителството“.

„Възраждане“ ще направят всичко необходимо да няма чужди войски у нас, защото обществото не одобрява такава политика“, закани се Костадин Костадинов.

„Държавата действа на принципа на мандата на колониална територия и управляващите се държат като служители на чужди посолства“, подчерта той.

Лидерът на „Възраждане“ заяви, че е разбрал, че освен ротата „Страйкър“, която ще дойде у нас, ще има и втора бойна група на НАТО от Великобритания. Той очаква в следващите седмици да има военнослужещи от четири държави - САЩ, Великобритания, Испания и Нидерландия.

„Единствените, които трябва да гарантират независимостта на страната са българските въоръжени сили“, категоричен бе Костадинов.

Костадинов разкритикува и подписания договор за доставка на изтребители F-16, за които стана ясно, че ще бъдат доставени чак през 2030 година.

„Датата 2030 може да се превърне в 2040, 2050... тези пари, които са наши, ще се окаже, че са хвърлени на вятъра, което би било най-голямото крупно престъпление“, заяви той.

От „Възраждане“ не подминаха и вчерашния митинг в центъра на София в подкрепа на Украйна.

Костадинов изрази възмущение още, че по време на вчерашния митинг в защита на Украйна се веели чуждестранни знамена и такива на терористични организации. Той даде пример, че е имало знаме на сирийската свободна организация, но е нямало повече от пет български знамена. Лидерът на „Възраждане“ посочи, че на митинга е присъствал и целия Министерски съвет.

,,Вчера беше проведен един чужд митинг, на който присъстваше цялото държавно ръководство и на който се вееха знамена на чужди държави и на терористични организации. Освен това разполагаме и с информация, че на мероприятието са се промъкнали хора, които са част от украинските паравоенни части'“, коментира Костадинов.

Затова той отправи въпроси към ДАНС по какъв начин е гарантирана националната сигурност.

„Службите това нещо проспаха ли го, или стана под тяхна егида“, попита Костадин Костадинов.

„В рамките на следващите 10 дни ще организираме серия от събития, за да стане ясно, че тук, в столицата, ще се слуша български език, ще се издигат български лозунги, ще се издигат само български знамена и ще се слуша нашият глас, а не марионетните“, категоричен бе Костадин Костадинов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати