Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов пак се хвана на бас: На следващите избори БСП ще се бори за влизане в парламента!

Политика

Костадинов пак се хвана на бас: На следващите избори БСП ще се бори за влизане в парламента!

Костадинов пак се хвана на бас: На следващите избори БСП ще се бори за влизане в парламента! - Tribune.bg
Снимка:

„Искам да се извиня на избирателите на „Възраждане“ за грешната си преценка по отношение на Елена Гунчева“, коментира още той

„Аз мисля, че се хванах на бас преди няколко дни с вас и спечелих баса. Помните ли го! Когато тук ми казахте, че тя ще си подаде оставката, аз ви казах, че тя няма да си подаде оставката“. Такъв бе коментарът на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов по повод новината, че днес Елена Гунчева е депозирала в деловодството на Народното събрание заявление, че оттегля заявлението си от 27 юни, с което обявяваше, че излиза от парламента. Паралелно с това Гунчева е подала заявление за напускане на парламентарната група на „Възраждане“, като остава независим депутат.

Преди седмица самата тя обяви, че напуска „Възраждане“ и парламента.

„Едно подобно решение, което тя обяви в 12 часа посред нощ, три часа след като беше взето решението за вдигане на ветото в Комисията по външна политика, опитът да се създаде един скандал в деня, в който се обсъждаше ветото, фактът, че не дойде да гласува на вота на недоверие, мисля, че това са достатъчно ясни и показателни обстоятелства за истинските причини относно вземането на това нейно решение“, посочи Костадинов.

На въпрос какво точно има предвид Костадинов и дали Елена Гунчева е била вербувана от „Продължаваме Промяната“, той отговори така:

„В правото има един златен принцип, който се казва „Cui bono“ от латински, което означава „Кому е ползата“ или „За кого е доброто“, иначе казано кой има интерес. Кой има интерес от това да се появи един пореден изживял катарзис депутат, който изведнъж започва да мисли колко е полезно да се подкрепя това правителство? Този, който управлява в момента естествено – ПП, БСП и „Демократична България“. Оттук насетне тези въпроси трябва да бъдат насочени към г-жа Гунчева“.

Попитан дали според него стъпка по стъпка Кирил Петков все пак ще успее да намери 5 гласа, лидерът на „Възраждане“ бе категоричен:

„Не, по-скоро няма да намери. Дори да приемем, че все пак успее по някакъв начин да предизвика един финансов или морален катарзис в някои други депутати в парламента, можете да си представите каква агония ще бъде това за българския парламент и за българския народ. Това е просто обида и плюнка в лицето на България“.

Той даде и пример.

„Помните ли времето, когато България се управляваше от мнозинството на ДПС и БСП, което се крепеше на един златен пръст? Това ли трябва отново да преживява нашата страна, агония след агония?“, попита той.

Той подчерта, че не е обиден на Елена Гунчева за постъпката й.

„Нека да оставим на страна личните взаимоотношения. Аз като председател на „Възраждане“ гледам преди всичко взаимоотношенията с избирателите. И тук искам да кажа следното нещо. Искам да се извиня на избирателите на „Възраждане“ за това, че сме направили такава грешна преценка по отношение на този наш вече бивш народен представител. От друга страна, тъй като се потвърди това, което ние казахме, защото в крайна сметка истината винаги излиза наяве, а на лъжата краката са къси, дори и хората, които по една или друга причина до днес все още са имали някакви симпатии или по-скоро са смятали, че госпожа Гунчева има своите морални причини за това да постъпи по този начин. От днес нататък считано, с този неин ход, смятам, че всичко достатъчно стана ясно“, отбеляза Костадинов.

Той не очаква други депутати от „Възраждане“ да последват примера ѝ.

Лидерът на „Възраждане“ обърна внимание на журналистите защо никой не коментира разпада в БСП.

„Извинявайте, но там напусна зам.-председател на партията, който е зам.-председател на Народното събрание. Там поискаха оставката на председателя на партията, поиска я едно от знаковите лица, Крум Зарков се казва, предполагам сте го чували. Как така никой не коментира разпада в БСП при условие, че виждайки какво се случва там и с оглед на политиката на тази партия, мога да се хвана на един друг бас, че на следващите избори БСП ще се бори за влизане в парламента и въобще не е сигурно, че ще влезе“, прогнозира Костадинов и продължи:

„Как така някой смята, че напускането на един представител от гражданската квота, защото Елена Гунчева беше представител на гражданската квота във „Възраждане“, имахме още няколко такива между другото, но те за разлика от нея останаха и досега са хора изключително отдадени на общата ни кауза, как така напускането на един представител на гражданската квота на „Възраждане“ едва ли не е нещо, което трябва да ни притеснява? Както виждате не само, че не ни притеснява, напротив закрепява ни! От друга страна призивите за оставка на действащ вицепремиер и на председател на една от трите управляващи партии, напускането на заемания пост от заместник председател на партията, това някак си не предизвиква подобен интерес. Много странен двоен стандарт“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати