Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов: Петков е обещал падане на ветото срещу Скопие до юни?

Политика

Костадинов: Петков е обещал падане на ветото срещу Скопие до юни?

Костадинов: Петков е обещал падане на ветото срещу Скопие до юни? - Tribune.bg
Снимка:

Има ли обещание от страна на правителството за падане на ветото за присъединяване на РС Македония към ЕС още в първата половина на тази година. Този въпрос повдигна Костадин Костадинов, позовавайки се на предполагаем протокол от среща на вътрешния министър Теодора Генчовска с еврокомисаря Оливер Вархей.

„Вчера отново стана актуална темата с предателите и предателствата. В тази връзка искам да поставя въпроса как да квалифицираме ангажимента на Кирил Петков пред еврокомисаря Вархей, че до края на юни 2022 г. ще вдигне ветото над Македония за започване на преговори за членство в ЕС? Протоколът от срещата на Генчовска с Вархей е лаконичен, остава само да разберем защо тези ангажименти не са обявени публично?“, пише лидерът на „Възраждане“.

В предполагаемия протокол, който иначе не е обществено достъпен, присъства следното изречение: „Комисар Вархей сподели, че при проведената в Брюксел среща на 17.02.2022 министър-председателят Кирил Петков е изразил пред него готовност за вдигане на ветото по преговорния процес в рамките на Френското председателство на съвета“.

Френско председателство на Съвета на ЕС е от 1 януари до 30 юни 2022 г.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати