Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов: ПП-ДБ чертаят тежка разделителна линия в обществото заради 3 март

Политика

Костадинов: ПП-ДБ чертаят тежка разделителна линия в обществото заради 3 март

Костадинов: ПП-ДБ чертаят тежка разделителна линия в обществото заради 3 март - Tribune.bg
Снимка:

ПП-ДБ чертаят тежка разделителна линия в българското общество с предложението да се премахне 3 март като национален празник, заяви пред журналисти лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

Той коментира, че следващата им стъпка най-вероятно ще бъде да сменят българското знаме, защото в него има два цвята, които съответстват на руското знаме – бяло и червено.

„Може би да сменят българския герб, може би да сменят и българския химн“, добави той. По думите му тези хора са опасни за националната сигурност. Костадинов коментира, че без 3 март нямаше да има България.

„Без 3 март нямаше да има 24 май, защото нямаше да има кой да празнува 24 май. Без 3 март нямаше да има 6 септември, защото нямаше да има какво да се съединява. Без 3 март нямаше да има 22 септември, защото нямаше какво да обявява независимост. Без 3 март нямаше да ни има нас българите като народ“, добави лидерът на „Възраждане“.

Според него от ПП-ДБ искат да внесат омраза в обществото и искат да махнат символа на българската свобода.

Костадинов отказа да коментира останалите идеи на ПП-ДБ. „Това, което се прави е допълнителна информация, за да се отклони вниманието. Целта е да ни вкарат в тежък грабдански конфликт“

Попитан за изказването на заместник-председателя на руската Дума Пьотр Толстой, че „ние нямаме проблем с България, там по цялото крайбрежие наши са гражданите", Костадинов коментира: „Както в България имаме Сорос Денков, имаме Иво Инджев, имаме Соломон Паси, така и в Русия има Пьотр Толстой и други подобни“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети