Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов предсказа „изненадващи обрати“ в ДПС: Скоро Пеевски да не се окаже „Господин никой“

Политика

Костадинов предсказа „изненадващи обрати“ в ДПС: Скоро Пеевски да не се окаже „Господин никой“

Костадинов предсказа изненадващи обрати в ДПС: Скоро Пеевски да не се окаже Господин никой - Tribune.bg
Снимка:

Костадин Костадинов определи като „ меко казано нагло“ изказването на Делян Пеевски, че е „ужасяващ пробив в националната сигурност и абсолютна грешка „Възраждане“ да ръководи службите. Костадинов напомни, че Пеевски е санкциониран по списъка „Магнитски“, което създава проблем за партията му.

„Практиката в България показва, че когато начело на партия стои лице, санционирано по „Магнитски“ тази партия не получава съгласие за участие в избори. Така беше с партията на Васил Божков – „Българско лято“. Пробив в националната сигурност е да имаме председател на парламентарна група, санкциониран по списъка „Магнитски“, който е най-сериозна мярка в САЩ“, заяви лидерът на „Възраждане“.

Той добави, че не вижда как Пеевски ще стане съпредседател на ДПС: „Твърде вероятно е в следващите седмици, защото Конгресът на ДПС е в края на февруари, да видим изнедаващи обрати. И в един момент Делян Пеевски да се превърне в „Господин никой“ в собствената си партия и в политиката. Опитът да се създаде паника и да се покаже как ДПС брани с голи гърди евроатлантизмът е смешно“, поясни Костадинов.

Той не подмина и изказването на премиера, че „той бил притеснен, че начело на комисията за контрол на службите е застанал представител на Възраждане“.

„И ние от „Възраждане“ сме силно притеснени, че начело на правителството стои представител на ПП-ДБ. Ние сме притеснени, че такъв човек стои начело на държавата, защото излага нашия народ", каза лидерът на „Възраждане“.

Той обяви още, че е видял документацията за ремонта на паметника на връх Шипка и според тях надписите в музея ще бъдат заличени и като цяло музеят ще бъде затворен за посещения.

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети