Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов в спор с Хампарцумян: Българите, които искат да запазят лева, не са прости хора

Политика

Костадинов в спор с Хампарцумян: Българите, които искат да запазят лева, не са прости хора

Костадинов в спор с Хампарцумян: Българите, които искат да запазят лева, не са прости хора - Tribune.bg
Снимка:

 „Само преди няколко часа имах една много интересна среща  по време на мое телевизионно участие. В него говорихме за третия мандат, но също така и за референдума, който ние от „Възраждане” провеждаме за запазване на българския лев. Голяма част от българския политически, икономически и финансов кръг не желаят да има референдум, защото той бъде загубен от тях. Тази теза изрази лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов по време на свое живо включване във Фейсбук.

По думите му парите от валутния борд, които притежава държавата ни, са около 50 милиарда лева. „И благодарение на този резерв валутният борд в момента е не железен, а бетонен. Обаче, ако влезем в Еврозоната на България тези пари вече няма да са и нужни и ще влязат в бюджета, а нали знаете, какво ще стане с тях, ако влязат в бюджета? Отделно може би половината от тях ще отидат в Европейската централна банка като наша вноска за гаранция за сигурността на еврото, което означава, че повече няма да ги видим”, заяви той.

Лидерът на Възраждане допусна и възможността спестяванията на пенсионерите да бъдат откраднати.

„Те си пазят парите вкъщи, обаче като дойде моментът да се влезе в еврозоната всички тези пари трябва да ги извадят и да ги обърнат в евро, но като ги обърнат в евро трябва да декларират произхода на средствата и тогава е вероятно НАП да започне данъчни ревизии.

Костадинов посочи, че на излизане от телевизионното си участие е засякъл Левон Хампарцумян, който по димите му е станал известен с изказването си, че всички българи, които искат  да запазят българския лев са ниско грамотни, функционално неграмотни пролетарии. На въпрос от Костадинов дали всички, които искат за запазят лева са полуграмотни, Хампарцумян отговорил:

„Не всички, но почти всички. Вие не сте, но се възползвате от това, че милион и половин прости хора ви подкрепят”.

„Няма смисъл да ви казвам, какви реплики си разменихме”, посочи Костадинов и заяви, че никой няма право да решава вместо българския народ.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети