Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костадинов: „Възраждане“е заплаха за националните предатели

Политика

Костадинов: „Възраждане“е заплаха за националните предатели

Костадинов: Възражданее заплаха за националните предатели - Tribune.bg
Снимка:

Той изрази готовност партията му да преговаря с всички партии по петте приоритета на „Възраждане“

„Възраждане“ е заплаха за националните предатели. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов в речта си по време на откриващото заседание на 49-ото Народно събрание.

Обръщам се само и единствено към своите сънародници, защото както винаги, всички в тази зала, независимо от временно дадените ни власт, постове и позиции, трябва да бъдем преди всичко само едно - българи. Изминаха 10 дни, откакто изборите приключиха. Време е за оценка на това, което се случи и създаване на планове за това, което предстои. Това време се оказа крайно недостатъчно за медийната вакханалия, разразила се след 2 април“, заяви Костадинов и обвини медиите, че се е разразила кампания срещу избирателите на „Възраждане“.

„Знайни и незнайни анализатори, политолози, политици, социолози, наблюдатели и други редови доносници на американското посолство се отдадоха на разюздана и невъздържана кампания срещу 358 000 българи. Те бяха наречени неграмотници, некадърници, фашисти, невежи, заблудени, плебеи и други. А тези 358 000 българи, сред които съм и аз, искат само едно - да живеем свободно в независима държава“, подчерта той.

„Да кажа защо са ни изпратили тук тези 358 хиляди българи. Тези българи, както и аз, искат само едно – да живеем в достойна българска държава. Пратиха ни да запазим българската финансова независимост, за да не допуснем вкарване на страната във войната в Украйна, да предоговорим отношенията си с ЕС, да не допуснем фалит на държавата и да защитаваме навсякъде българския национален интерес“, посочи Костадинов приоритетите на партията.

Нарекоха ни заплаха. Да, "Възраждане" е заплаха, но заплаха за предателите, чуждите агенти и за виновниците за системно извършваното в продължение на десетилетие заличаване и деградиране на българската държава в аморфна маса без национално самосъзнание“, изтъкна още той.

Според него народът ни в момента е годен само да бъде донор на своите господари извън страната.

„Как да наречем държава, която изнася златото, младите хора, храната и националните си запаси, а внася боклук? Нарича се колония“, изрази възмущението си лидерът на „Възраждане“.

„Ние българите вече се пробуждаме и тези, които ни люлеят в робската люлка, искат нас да ни няма. Но ние сме тук и ще ставаме все повече“, закани се Костадинов.

Той изрази готовност партията му да преговаря с всички партии по петте приоритета на „Възраждане“. 

„Защото, дори и да не уважаваме останалите народни представители, ние уважаваме техните избиратели“, категоричен беше Костадинов.

„Възраждане“ инициира референдум за еврозоната и Шенген и българите трябва да решат. Няма нормален българин, който да иска България да се ангажира в този братоубийствен конфликт. България може да има само посредническа роля“, каза Костадинов, като подчерта, че не разбира позицията на първите две партии.

По думите му ако не направят правителство, ще ги бият от американското правителство, ако направят - избирателите им. А ако подкрепят кабинет на „Възраждане“, ще ги бият и от американското посолство, и избирателите им.

„На трето място е предоговаряне на отношенията ни с ЕС“, обяви той като трети приоритет и поиска да се защити националният интерес на България.

„Четвъртият ни приоритет е бюджетът на България. Готови сме да предложим бюджет и кабинет, който да изпълнява петия ни основен приоритет, а той е защита на българските национални интереси навсякъде и по всяко време“, посочи лидерът на „Възраждане“.

„Свободата и независимостта на България идват и нищо и никой не може да ги спре. От името на 358 000 свободни българи съм тук, за да кажа, че ние повече няма да търпим. Нашите т. нар. партньори ще се научат, че ние може да казваме и "не". Сега съм тук, изправен пред цяла България, за да кажа отново, че няма да позволим тези, които откраднаха миналото на нашите родители, да ограбят бъдещето на нашите деца. Време е България отново да стане свободна и независима държава. Време е за „Възраждане“! Да живее България!“, завърши речта си Костадин Костадинов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети