Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костов: Основателен е аргументът за изтегляне на изборите след Великден

Политика

Костов: Основателен е аргументът за изтегляне на изборите след Великден

Костов: Основателен е аргументът за изтегляне на изборите след Великден - Tribune.bg
Снимка:

„Имам притеснение от провеждане на избори в условие на коронакриза. При добро управление е възможно да се каже какъв е рискът, но такова няма. Трябваше да бъдат положени усилия за изследване и разбиране на риска“, заяви пред БНР бившият премиер Иван Костов.

По думите му властите трябва да имат готовност да създадат организация и при необходимост да наложат с една степен по-ограничен режим на извънредна епидемична обстановка.

„Вижда се, че за месец и половина този режим направи управляем риска за болничната система и намали силно смъртността. Това доказва, че властите имат средствата и начина да ограничат риска по време на избори, стига да започнат да го правят навреме. Рискът от заразяване ще бъде най-голям за членовете на изборните комисии. Той може да бъде елиминиран чрез тяхното масово ваксиниране. Гласуването в големи салони е уместно предложение... Основателен е аргументът за изтегляне на изборите след Великден“, смята Костов.

„Освен от риск от заразяване има и риск за самото политическо представителство, което ще се излъчи по време на изборите. Обявената епидемична обстановка ще затрудни предизборната кампания, особено за малките партии... Ако започне отново повишаване на случаите на заразяване, ще се въведат нови ограничения, а това ще направи невъзможен контактът на партиите с избирателите. От това само ГЕРБ ще спечелят... Равнопоставеността между партиите по време на кампанията може да се запази, ако спрем проправителствената медийна пропаганда“, иска бившият премиер.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (11)

Костов е РЯДКО ЛАЙНО !
13.01.2021 14:08 / Отговор
Стои само в дълбоко изтеглен съд На лопата не може
13.01.2021 14:11
Костов- един от любимците на комунистите от БСП/ДБСП/ДСБСП/ДПС.............................. Направи ги полузаконни милионери......
Днес - пълнее и зрее.......
13.01.2021 14:25
Джедай Тотю Костов, кажи нещо и за фондацията „Бъдеще за Кост…“, пардон, „Бъдеще за България“ на жена ти, където дори и губещи държавни предприятия бяха задължени да пълнят касата с вноски! А ще споменеш ли и за какви точно услуги щерка ти лапаше по 30 000 еврака ката месец от Банку Васил, докато имаше КТБ? За БГА Балкан, дето я продаде на цената на един апартамент в София на Гад Зееви, за Кремиковци, продаден за 1 долар и за Нефтохим, даден за жълти стотинки на руснаците даже няма и да те питам!
13.01.2021 17:04
Браво Ваньо, браво Костов Тоя лаладжия ръси само мъдри съвети
13.01.2021 14:10 / Отговор
Хаѝде и този започна да дава мнения, И средноинтелигентеният знае,че правителството провежда изборите,президента определя датата,всичко останало е излишен шум,демагогия или казано директно търсене под вола теле.
13.01.2021 14:13 / Отговор
Ели Съгласна съм с втория и третия абзац. Последното изречение обаче как да го разбираме - цензура ли предлагате г-н Костов? По време на предизборната кампания по всички медии да се говори само антиправителствено. Така ли ще се създаде равнопоставеност или е за да се гарантира загубата на ГЕРБ?
13.01.2021 14:21 / Отговор
Този, и нещо вярно да каже, никой не му вярва! А и надали някой ще му иска съвета! Странно, Радев трябваше да покани и него!
13.01.2021 15:36 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети