Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Костов посъветва Трифонов да разговаря с протестните формации и да съгласува кандидатура за премиер

Политика

Костов посъветва Трифонов да разговаря с протестните формации и да съгласува кандидатура за премиер

Костов посъветва Трифонов да разговаря с протестните формации и да съгласува кандидатура за премиер - Tribune.bg
Снимка:

„В състава на предложения от ИТН кабинет не се вижда нито потенциал, нито възможност да се осъществят реформи“, заяви пред БНР бившият премиер Иван Костов.

По думите му в обявената от ИТН програма не се вижда нито диагноза, нито реформа и никой не иска от Слави Трифонов „порции“.

„Никой от протестните партии не иска порции, те не искат министерски постове, не искат участие в кабинета, нито дял от властта за себе си. Те искат да съгласуват реформи, заради липсата на които се сриваме към хибриден режим. ... Виждането на ИТН за позицията им показва дълбока политическа несъстоятелност и неразбиране на процесите. Отсреща партньорът ти иска политики, не дялове и постове, а тези политики ти не ги даваш“, каза Костов.

Според бившия премиер „този кабинет, който иска да излекува страната от опорочената от ГЕРБ и ДПС демокрация, ще трябва да функционира на базата на тяхната подкрепа“.

Той смята, че Николай Василев трябва да направи граждански избор дали да бъде кукла на конци. „В кабинета на тройната коалиция беше министър на държавната администрация. Кой е реализирал порциите 3:5:8, ако не той? И сега изведнъж нямало порции“.

„Това ли е решение за ИТН? Това означава, че излъченият за премиер Николай Василев няма никакво доверие от протестните партии да прави правителство. Политическата система в страната рухва“, допълва той.

Костов предложи на ПГ на „Има такъв народ“ поне да съгласуват кандидатурата за министър-председател, която да е приемлива и за останалите партии, „поне за протестните“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още
Хороскоп
Анкети