Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ковачев: Чаканата резолюция за България е плод на крайните социалисти и „зелените“

Политика

Ковачев: Чаканата резолюция за България е плод на крайните социалисти и „зелените“

Ковачев: Чаканата резолюция за България е плод на крайните социалисти и зелените - Tribune.bg
Снимка:

Проектът за резолюция за България, който ще бъде обсъждан на 5 октомври в Европейския парламент (ЕП), е плод на крайните социалисти и „зелените“. В резолюцията не са приети препоръките на Европейската народна партия (ЕНП). Това обясни пред bTV евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

Вчера евродепутат Емил Радев също коментира, че „резолюцията е писана главно по доноси, които заливат през последните 3 месеца евродепутатите“. „Виждаме, че политическите семейства от България прехвърлиха битката на политическите семейства в Европа. Виждаме крайно леви социалисти и зелени от една страна и ЕНП и консерватори – от друга“, коментира Радев.

Днес Андрей Ковачев коментира и излезлия доклад на Европейската комисия за върховенството на закона в страните-членки на Европейския съюз. „Без да съм специалист-юрист, по всяка вероятност имаме системен проблем, който е свързан и с невъзможността да се направят законодателни промени без сериозна промяна в Конституцията. Затова трябва да говорим политически с всички, които имат отговорност към искането за справедливост“, каза Ковачев.

„Важното е да има справедливост, да имаме политически диалог, за промяна и повече справедливост“, допълни той.

„Подкрепяме Европейската прокуратура в лицето на госпожа Кьовеши за стриктно спазване на всички правила за незлоупотреба с европейски средства. Настояваме този механизъм да бъде водещ и по отношение на фонда за възстановяване“, заяви той. Според констатациите на ОЛАФ такива случаи в България са под 1% и има само два отворени случая, каза Ковачев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети