Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ковачев към северномакедонските лидери: Няма „български диктат“, а преговорна рамка на ЕС

Политика

Ковачев към северномакедонските лидери: Няма „български диктат“, а преговорна рамка на ЕС

Ковачев към северномакедонските лидери: Няма български диктат, а преговорна рамка на ЕС - Tribune.bg
Снимка:

„Неприятната изненада от първото изказване като премиер на Северна Македония на Християн Мицкоски няма как са бъде подмината. Въпреки многократните му изявления, че след изборите той ще намери начин да отпуши процеса на европейска интеграция на РСМ, г-н Мицкоски прави точно обратното“, пише в социалните мрежи евродепутатът от ГЕРБ Андрей Ковачев по повод на първите изявления на новия премиер на РСМ Мицкоски.

„Може би трябва да припомним, че не става въпрос за промени на конституцията на РСМ „под български диктат“, а за преговорна рамка, предложена и подкрепена от всички 27 страни-членки на ЕС, и най-важното, приета за изпълнение от РСМ! Рамката, г-н Мицкоски, трябва да се изпълнява! Ние искаме РСМ да стане достоен член на ЕС и България винаги е подкрепяла и ще подкрепя интеграцията на нашите най-близки съседи и сънародници!“, допълва той.

„България подкрепи с един братски Договор за добросъседство и приятелство, подписан през 2017-та година от г-н Бойко Борисов и г-н Зоран Заев, нашите съседи. Този договор и протоколите към него трябва да се изпълняват - това също е част от преговорната рамка. България не иска повече неразбирателство, а добросъседство и просперитет! България и Македония заедно в един мирен и проспериращ Европейски съюз!“, напомня още Андрей Ковачев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Има ли поле за сформиране на правителство?
Покажи резултати Скрий резултати