Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ковачев към Станишев: Класика в жанра е социалистите да преразпределят нещо, което го няма

Политика

Ковачев към Станишев: Класика в жанра е социалистите да преразпределят нещо, което го няма

Ковачев към Станишев: Класика в жанра е социалистите да преразпределят нещо, което го няма - Tribune.bg
Снимка:

В листата на БСП има хора, които знаят как се прави един долар да струва 3000 лв., каза още кандидатът на ГЕРБ

„Проблемът на социализма е когато свършат чуждите пари. Класика в жанра е социалистите да преразпределят нещо, което го няма. В листата на БСП има хора, които знаят как се прави един долар да струва 3000 лв.“ Това заяви кандидатът на ГЕРБ за евродепутат Андрей Ковачев (зам.-председател на ЕНП в ЕП). Той участва в дебат по bTV с кандидата на БСП Сергей Станишев (председател на ПЕС в ЕП).

„Не трябва да правим отново тази грешка да натрупваме дълг, да преразпределяме нещо, което ние го нямаме. Ние трябва да генерираме чрез конкурентоспособна икономика, инвестиране в научна дейност, в стоки и продукти, налагане на нашите високи стандарти в света, споразумения, търговски, както с Канада, с Япония, с Австралия, с Югоизточна Азия и другите страни по света – над 20 такива споразумения“, каза Ковачев. И обясни, че всеки един милиард евро експорт, означава 14 хиляди нови работни места.

„Само икономиката, добрата конкурентоспособна среда може да ни направи богати, може да повиши нашия жизнен стандарт, което се случва в България и ще се случва, ако нямаме връщане назад, ако не правим рискован експеримент, ще се случва с още по-големи темпове повишаването на заплатите, за средните над 1200 лева в страната“, каза още евродепутатът.

Той изрази увереност, че след изборите ЕНП ще има най-много представители в ЕП. Няма как да има ляв завой. „Категоричен съм, че няма как ПЕС да имат повече депутати от ЕНП“, каза Ковачев.

Няма да има националистическо цунами, то няма да се състои. Ние се стремим към ново прогресивно лявоцентристко мнозинство със зелени, комунисти и центристи, заяви от своя страна Станишев.

Основният проблем е политиката на орязване, защото ЕНП се фиксираха, търсейки изход от икономическата криза, в това, че целият проблем е в държавния дълг. Истината не е това. Тази криза беше създадена от финансовия спекулативен капитализъм, който взриви финансовата система, оттам се прехвърли върху реалната икономика и тогава ЕНП, комисията, доминирана от ЕНП, предложи всяка държава максимално да ореже своите разходи, за да ги приведе в ред, допълни кандидатът на БСП. Според него монополът на ЕНП върху управлението в ЕП щял да бъде прекършен.

"Аз, както всеки един от тази листа, правим всичко възможно да спечелим тези избори. Моето отсъствие от листата на БСП щеше да донесе много съмнения. Като български депутат в ЕП ще действам в линията на българската партия. Конституционният съд се произнесе за Истанбулската конвенция, този въпрос е затворен", каза още Станишев. "Ситуацията ви е трудна и не ви завиждам", коментира Ковачев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати