Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ковачев: Няма как Съдът да наложи на ЕС да ратифицира Истанбулската конвенция

Политика

Ковачев: Няма как Съдът да наложи на ЕС да ратифицира Истанбулската конвенция

Ковачев: Няма как Съдът да наложи на ЕС да ратифицира Истанбулската конвенция - Tribune.bg
Снимка:

Всяка предизборна кампания по тази тема е абсолютно неуместна, посочи евродепутатът по повод изказване на Корнелия Нинова

„Изказванията на г-жа Нинова, че има някакъв риск за ратификация и валидност на тази ратификация за България показват непознаване на процедурите в Европейския съюз“. Това заяви евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев по повод изказването на соцлидерката, че има натиск за приемането на Истанбулската конвенция. Корнелия Нинова твърди, че Европейският парламент ще гласува резолюция, с която ще се иска от Съда на ЕС конвенцията да бъде призната от целия Европейски съюз.

Ковачев е категоричен, че това е невъзможно.

„Няма как Съдът на Европейския съюз да реши Съветът да приеме или да наложи такова решение, когато една страна членка - в този случай България, е заявила, че има конституционен проблем с това и няма как да ратифицира Истанбулската конвенция. Затова всяка предизборна кампания по тази тема е абсолютно неуместна и - обратно - показва точно това незнание на европейските правила“, поясни евродепутатът.

„При всички положения групата на ГЕРБ ще гласува срещу искането на ЕП да иска становище по темата. Няма как да се случи това - Съдът да наложи на ЕС да ратифицира Истанбулската конвенция от името на Европейския съюз и това е недопустимо“, категоричен е Ковачев.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети