Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Ковид-обвинения в парламента, ИТН никога не били отричали пандемията

Политика

Ковид-обвинения в парламента, ИТН никога не били отричали пандемията

Снимка:

„От вашата уста думата смирение звучи като ерес“, заяви от трибуната на Народното събрание проф. Костадин Ангелов. Поводът за острите му думи е изказване на Мая Манолова, която го обвини за починалите хора от коронавирус и, че пандемията не се управлявала.

„Аз категорично нямам от какво да се срамувам и напротив, мога да се гордея с това което постигнахме. Управлявахме успешно и първата, и втората, и третата вълна на Ковид-19 независимо дали на вас и другите партии им харесва“, обяви депутатът от ГЕРБ.

Проф. Ангелов припомни, че правителството на Бойко Борисов е превело страната с изключително меки мерки, докато в другите държави са се пускали SMS-и, за да излязат хората от домовете си. Той припомни, че са били осигурени всички ваксини, които с днешна дата служебният здравен министър Стойчо Кацаров продава, подарява, дарява и прибира в хладилниците на РЗИ, за да няма протоколи за бракуване.

„Също така успяхме много ясно и точно да комуникираме тази наша политика и, ако преди малко г-н Михайлов каза, че нещата които получава като информация са неясни, те са такива, защото Министерството на здравеопазването не праща подробна справка на журналистите за заболеваемостта по области, каквато вече липсва“, допълни още проф. Ангелов.

Представители от партията на Слави Трифонов не останаха безучастни. Станислав Балабанов обяви, че в момента се наблюдавал абсурден монолог от човек, „който трябва да го е срам“. Депутатът, който присъстваше на брифингите на НОЩ преди година в качеството си на журналист, обяви, че докато хора умирали, проф. Ангелов се е возил в джипа на премиера.

Зад кулисите на шоуто Има такъв народ - Слави Трифонов се подиграва с генерал Мутафчийски

„Бяхме първи по смъртност. Когато брояхме жертвите на хора, които се самоубиват от етажите на най-големите болници, защото вие излизахте и от сутрин до вечер плашехте с чувалите с трупове“, обяви Балабанов от трибуната на парламента.

Отношение взе и Тома Биков от ГЕРБ, който припомни, че именно Балабанов и лидерът му Слави Трифонов са били тези, които твърдяха, че няма коронавирус.

„Лъжехте хората в продължение на няколко месеца и твърдяхте, че не трябва да се носят маски и не трябва да се ваксинират. Вашият лидер дръпна смешна реч след първата вълна, която пропуснахме благодарение на на ген. Мутафчийски. Вие само пречехте, вие и Мая Манолова горяхте маски по площадите, защото те били, за да мълчим. Вие нямате никакъв принос за решаване пандемията. По вашата логика заради Кацаров вчера са починали 33 души“, обяви Биков.

Проф. Ангелов също отговори на Балабанов, като му припомни, че докато са се давали брифингите, за да може обществото да е максимално информирано и са отговаряли на всички въпроси, депутатът от ИТН е ходел, за да задава въпроси, с които да прави послания, че вирус няма, как това е пропаганда, като по същото време това е правел и Кацаров.

„Ако бия червената лампа то е защото трябва да сме обединени. Когато говорим за Ковид-19 само тогава трябва да говорим едно и също. На 24 август във вашата телевизия Кацаров каза, че не се умирало от ковид, а с ковид“, обяви Ангелов.

След повече от два часа дебати, актуализацията на бюджета за НЗОК на първо чете беше подкрепена със 145 гласа „за“, 1 „против“ и 39 „въздържали се“.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още