Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кой е новият човек в ръководството на ГЕРБ?

Политика

Кой е новият човек в ръководството на ГЕРБ?

Кой е новият човек в ръководството на ГЕРБ? - Tribune.bg
Снимка:

Тодор Тодоров е един от двигателите на успеха на ГЕРБ в Силистренско

Източник: Труд*

След промените от 1989 година повече от десетилетие ДПС е първа политическа сила в област Силистра и управлява в повечето общини в областта. По това време Община Дулово е получила определението „бастион на Доган”.

Пробивът в монопола на ДПС в крайдунавската област в Дулово се случва през 2011 година, когато издигнатият от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ д-р Юксел Ахмед побеждава на балотажа кандидата на ДПС. Тогава ГЕРБ става първа политическа сила в още три общини – Силистра, Тутракан и Кайнарджа.

Четири години по-късно на местните избори през 2015 година общините в областта, управлявани от ГЕРБ, са пет – кметовете на общините Силистра, Дулово, Тутракан и Кайнарджа спечелиха поредни мандати. Спечелен е и вотът в община Алфатар. Така на ДПС остава да управлява останалите две общини в областта – Ситово и Главиница.

През 2017 година на парламентарните избори за първи път резултатите от гласуването правят ГЕРБ първа политическа сила в областта с 29,87 %, а на ДПС е отредено второто място с 22,54 % от гласовете. На последните избори за Европейски парламент ГЕРБ затвърди лидерската си позиция на водеща политическа партия в областта с 33,11% от гласовете, срещу 31,90 % на ДПС и 19,03 % на БСП.

Тодор Тодоров е един от основателите на ПП ГЕРБ на територията на област Силистра и членува в партията от 2007 година, в която до 2009 година е общински ръководител на структурата в община Дулово. В периода 2009-2014 година вече е областен организационен секретар, а от началото на 2015 година е областен координатор на ГЕРБ за област Силистра.

Роден е на 21 февруари 1975 година в град Дулово, женен е, има две деца. Има висше образование от Шуменския университет и е защитил е дисертация на тема „Никола Мушанов – политически деец и държавник”, за което получава образователната и научна степен „доктор”.

Участва в написването и издаването на „Енциклопедия Силистренска област”, излязла от печат през 2017 година. Както и в трилогията от историческите енциклопедии „България в Първата световна война (1914-1918)”, „България в Балканските войни (1912-1913)”, издадена 2018 г. и „България във Втората световна война (1941-1945)”.

През 2017 година д-р Тодор Тодоров е признат за дарител с особено голям принос в дейността на общността и е награден на годишната среща на Национално сдружение на общините в Република България. Същата година Районна лекарска колегия Силистра го отличи за цялостната му дарителска дейност в полза на болнични заведения в региона.

Най-новият член на изпълнителната комисия на политическа партия ГЕРБ е и най-големият в момента ктитор в Доростолска епархия, като е съдействал за изграждането на православни параклиси и храмове в Крайдунавска Добруджа. Провеждал е неведнъж и акции за подпомагане на хора в неравностойно социално положение.

Занимава се с търговия на селскостопанска продукция и обработва земя в землищата на няколко общини в област Силистра.

За него

Не щади сили и средства

Той е изключителен родолюбец и голям познавач на българската история, автор и двигател на идеята за поредица от енциклопедии. Задълбочените изследвания нямат комерсиален характер – изданията се даряват на библиотеки, училища, читалища. Тодор Тодоров не щади сили и средства, за да подкрепя както родолюбиви каузи, така и благотворителни инициативи в подкрепа на болници, спортни клубове и др.

Емил Радев, депутат в Европейския парламент

Много точен човек

Израснали сме заедно, познаваме се деца. Той е много точен човек и винаги може да се разчита на него. Винаги сме си помагали и в добро и в лошо. Преживели сме много трудни моменти и винаги сме държали един на друг.

Алтимир Адамов, депутат от ГЕРБ в 44-то НС

Благодаря му за съвместната работа

С човек като него да се работи е въпрос на обща кауза, а тя е Силистра да е още по-добро място за живеене. Работим усърдно, заедно със своите екипи, за да постигнем резултати в обновяването на обществената и образователната инфраструктура, на социалните услуги във всички сфери на обществения живот. Като кмет бих искал да благодаря на г-н Тодоров за съвместната работа, с която ще продължим да обновяваме Силистра.

Д-р Юлиян Найденов, кмет на община Силистра

Сърдечен човек

Запознахме се с Тодор случайно, на едно събитие, по случай 100-годишнината от Тутраканската епопея. Направи ми впечатление на сърдечен човек с патриотична нагласа. Заедно направихме няколко съвместни благотворителни акции за гражданите на Силистра, в които той показа своя организаторски талант. В момента обсъждаме да подарим, за втора поредна година на гражданите на областния град и неговите гости концерт на Ансамбъл “Българе” за празника на града.

Проф. Иван Гаврилов, специалист по гръдна хирургия

 

*Текстът е публикуван със съкращения


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (1)

КУР_ЗА_БКП-2 "ГРЕБ и ЧУК" ☭ АБЕ ГЕРБАВИ ПОДЛОГИ ОТ ТОО НАСРАН ГЕРБАВ САЙТ, ДА ПОПИТАМ…… САМО АЗ ЛИ ВИ ЧЕТА ГЛУПОСТИТЕ….. ГЛЕДАМ НЯМА ДРУГИ КОМЕНТАРИ…
09.07.2019 22:30 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети