Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кой е спонсорът на „промяната“, който ще прибере 95 млн. евро от Плана за възстановяване?

Политика

Кой е спонсорът на „промяната“, който ще прибере 95 млн. евро от Плана за възстановяване?

Кой е спонсорът на промяната, който ще прибере 95 млн. евро от Плана за възстановяване? - Tribune.bg

Зад списъка от фирми, които ще бъдат подкрепени, за да получат пари по Плана за възстановяване и устойчивост, прозират имената на спонсори на ПП-ДБ. Това обяви пред репортери депутатът от ГЕРБ Красимир Вълчев.

Според Делян Добрев става въпрос за 1,706 млрд. евро, които правителството на „промяната“ се кани да раздаде на фирми, „които никой не знае от къде дойдоха“.

180 млн. евро ще получи фирма Резолв Енерджи, регистрирана в Люксембург, за да построи фотоволтаик на мините.

„Това не е скандал, а международен скандал. „Uropean energy” ще получи 450 млн. евро. Коя е тази фирма? Някакво състезание имаше ли? Конкурс за 3 млрд. лв., за който никой не е разбрал?”, попита Добрев и призова за оставки заради апокрифния начин, по който се случва всичко.

Други интересни фирми, които ще приберат част от големия пай са доскорошната фирма на братя Бобокови „Монбат“ и „Металик Груп“ на Дечо Колев.

Колев е един от големите спонсори на „промяната“, а негов бивш подчинен е депутатът от ПП Радослав Рибарски. В момента отново негов човек – Бончо Григоров, който работи в болницата на Колев, е поставен на сигурното второ място в листата за общински съветници в Стара Загора. Според Красимир Вълчев Дечо Колев е този, който „определя депутатите в ПП“.

„Това правителство не е наше. В него имаме един вицепремиер и външен министър, който няма отношение за парите и как се раздават пари“, подчерта Делян Добрев.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети