Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кой измисли идеята кметовете на БСП да напуснат сдружението на общините?

Политика

Кой измисли идеята кметовете на БСП да напуснат сдружението на общините?

Кой измисли идеята кметовете на БСП да напуснат сдружението на общините? - Tribune.bg
Снимка:

За няколко години недоволният кмет-социалист на Гоце Делчев получил 10 млн. лева европари и национално съфинансиране

Кметовете на БСП напускат Управителния съвет на Сдружението на общините (НСОРБ), стана ясно на заседанието на организацията вчера. Мотивът им – не са доволни от начина на разпределение на парите и считат, че са ощетени спрямо кметовете от ГЕРБ.

Това всъщност се разминава с твърденията на премиера Бойко Борисов, който винаги е твърдял, че добре работи с някои от „червените“ кметове. Не са и единични случаите някой градоначалник от „левицата“ публично да благодари за помощта при реализацията на определен проект.

Кой обаче е ощетеният кмет, който е инициатор на идеята?

Според публикации става въпрос за Владимир Москов – дългогодишен кмет на Гоце Делчев. Само за последните няколко години „недофинанцираният“ и „ощетен“ кмет е получил близо 10 млн. лева европари и национално съфинансиране.

Последният пример е от края на миналата година, когато в града бяха открити лично от кмета 22 напълно обновени улици за близо 5,7 млн. лева.

От парите 4 843 946 лева са европейско финансиране, осигурено финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., а други 854 814 лева – национално съфинансиране. В рамките проекта помогна и регионалното министерство, което отпусна още пари за цялостната подмяна на водопроводната мрежа по улиците в квартала.

Строителните дейности по проекта включваха пълно обновяване на 22 улици в гр. Гоце Делчев с обща дължина от 6400 метра. Това са улиците: „Иларион Макариополски“ – север и юг, „Христо Силянов“, „Полковник Дрангов“, „Пирин“, „Арда“, „Марица“, „Тунджа“, „Цариброд“, „Екзарх Йосиф“, „Враня“, „Пирот“, „Ниш“, „Кичево“, „Дебър“, „Прилеп“, „Атанас Свещаров“, „Кръстю Сарафов“, „Атанас Дуков“, „Стефан Захариев“, „Гьорче Петров“, „Преспа“ и „Вихрен“.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати