Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кой измисли идеята кметовете на БСП да напуснат сдружението на общините?

Политика

Кой измисли идеята кметовете на БСП да напуснат сдружението на общините?

Снимка:

За няколко години недоволният кмет-социалист на Гоце Делчев получил 10 млн. лева европари и национално съфинансиране

Кметовете на БСП напускат Управителния съвет на Сдружението на общините (НСОРБ), стана ясно на заседанието на организацията вчера. Мотивът им – не са доволни от начина на разпределение на парите и считат, че са ощетени спрямо кметовете от ГЕРБ.

Това всъщност се разминава с твърденията на премиера Бойко Борисов, който винаги е твърдял, че добре работи с някои от „червените“ кметове. Не са и единични случаите някой градоначалник от „левицата“ публично да благодари за помощта при реализацията на определен проект.

Кой обаче е ощетеният кмет, който е инициатор на идеята?

Според публикации става въпрос за Владимир Москов – дългогодишен кмет на Гоце Делчев. Само за последните няколко години „недофинанцираният“ и „ощетен“ кмет е получил близо 10 млн. лева европари и национално съфинансиране.

Последният пример е от края на миналата година, когато в града бяха открити лично от кмета 22 напълно обновени улици за близо 5,7 млн. лева.

От парите 4 843 946 лева са европейско финансиране, осигурено финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 г., а други 854 814 лева – национално съфинансиране. В рамките проекта помогна и регионалното министерство, което отпусна още пари за цялостната подмяна на водопроводната мрежа по улиците в квартала.

Строителните дейности по проекта включваха пълно обновяване на 22 улици в гр. Гоце Делчев с обща дължина от 6400 метра. Това са улиците: „Иларион Макариополски“ – север и юг, „Христо Силянов“, „Полковник Дрангов“, „Пирин“, „Арда“, „Марица“, „Тунджа“, „Цариброд“, „Екзарх Йосиф“, „Враня“, „Пирот“, „Ниш“, „Кичево“, „Дебър“, „Прилеп“, „Атанас Свещаров“, „Кръстю Сарафов“, „Атанас Дуков“, „Стефан Захариев“, „Гьорче Петров“, „Преспа“ и „Вихрен“.  


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още