Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кой освободи българските заложници в Церавна? Не и правителството ни, което даже не се е свързало с тях

Политика

Кой освободи българските заложници в Церавна? Не и правителството ни, което даже не се е свързало с тях

Кой освободи българските заложници в Церавна? Не и правителството ни, което даже не се е свързало с тях - Tribune.bg
Снимка:

 „Уважаеми сънародници, всички вие знаете за случая с моряците от кораба „Царевна”, за който правителството на България разказа една изключително невероятна версия. Затова как едва ли не действията на нашето правителство са довели до успешната в крайна сметка евакуация на моряците от кораба и спасяването на техния живот. Само, че буквално преди ден, ден и половина една българска журналистка се свързва с външната министърка на непризнатата Донецка република, която казва една съвсем различна версия от тази на правителството”, това написа в профила си във Фейсбук лидерът на „Възраждане” Костадин Костадинов

Той публикува и  интервюто на журналиста Ася Иванова с Наталия Юриевна, от което става ясно, че българските моряци са освободени с помощта  на ДНР и от въоръжените сили на Руската Федерация, без никакво съдействие на българското правителство.

„За съжаление нямаме контакт с българските власти. От наша страна положихме всички усилия , за да окажем максимално съдействие при евакуация на българите. Изпратихме официална нота в Посолството на България в Руската федерация, където съобщихме, че сме готови всеки момент да съдействаме за евакуация , да предоставим транспорт и всичко необходимо като и запитахме посолството, дали те имат намерение да помогнат на своите граждани и по какъв начин. Но за съжаление не получихме такъв отговор”, заяви Наталия Юриевна.

По думите и са направени многократни опити да се свържат и с българското външно министерство, но без успех.  

„След като се представяхме, че сме от Донецк от съответното ведомство ни затваряха телефона и повече не отговориха на нашите обаждания . От българската държава получихме изненадваща за нас реакция, защото всяка държава е длъжна да се грижи за правата на своите граждани”, посочи още Юриевна.

Запитаната за думите на премиера Петков, който твърди, че имало установена връзка между Русия, ДНР и България във връзка с евакуирането на българските моряци, тя заяви:

„В тесен контакт сме с властите на Русия и ще се постараем да изпратим моряците вкъщи, но мога да кажа, че от България не получаваме никакво помощ в този процес и дори самите моряци не могат да се свържат с българските власти”.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Актуална тема

Хороскоп

Анкети

АНКЕТА: Кой носи вина за бедствената ситуация по софийските улици?
Покажи резултати Скрий резултати