Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Козунаците вървят от 2 до 150 лв., в евтиния няма масло и яйца, а жълта боичка

Политика

Козунаците вървят от 2 до 150 лв., в евтиния няма масло и яйца, а жълта боичка

Козунаците вървят от 2 до 150 лв., в евтиния няма масло и яйца, а жълта боичка - Tribune.bg
Снимка:

Цената на козунаците в търговската мрежа варира от 2 до 150 лв., съобщи БТВ.

„Козунаците, които се продават в търговската мрежа, нещо е спестено в тях – дали няма яйца, дали са жълти, защото са боядисани, дали са направени миналия месец в Полша. Ако хората налетят на най-евтините възможни козунаци, то не очаквайте в тях да има яйца“, предупреждава Сергей Иванов от „Активни потребители“.

В един столичен супермаркет пакетираният козунак е на цена от 3 до 7 лева. А за да си го приготвим у дома, продуктите са 17 лева.

Стремежът за по-високо качество на по-ниска цена прави и търговците, и купувачите по изобретателни – домашни козунаци се продават в интернет. Цената на килограм е около 20 – 25 лв. Стандартен козунак около 450 грама – 9 лв.

„Ще призова гражданите да внимават от къде и какво купуват. Частно лице няма право да произвежда и да търгува с храни съгласно българското законодателство. Самата храна трябва да бъде опакована, етикетирана.  Трябва да има срок на годност, трябва да има партиден номер“, напомня д-р Кремена Стоева, главен експерт Дирекция „Контрол на храните“ в БАБХ. 

 


Последвайте ни в Google News

 

Етикети яйца, козунак, цени
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети