Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. КПКОНПИ: Радев е закупил апартамент от 142 кв. за 168 хил. лв., но не е бил на публична длъжност

Политика

КПКОНПИ: Радев е закупил апартамент от 142 кв. за 168 хил. лв., но не е бил на публична длъжност

КПКОНПИ: Радев е закупил апартамент от 142 кв. за 168 хил. лв., но не е бил на публична длъжност - Tribune.bg
Снимка:

Няма конфликт на интереси, когато е назначил Десислава Радева във ВВС

КПКОНПИ не е установила конфликт на интереси при държавния глава Румен Радев. Това става ясно от решение на Антикорупционната комисия, публикувано на сайта ѝ, с което се прекратява производството по сигнала в останалата му част.

Сигналът бе подаден за назначаването на Десислава Радева, която по онова време все още не е негова съпруга, на поста пиар във ВВС.

В сигнала се посочва, че са налице съмнения за конфликт на интереси и облагодетелстване чрез служебно положение на Румен Радев в качеството му на командир на ВВС във връзка с назначаване на Десислава Генчева (в момента Радева) на два щата, въпреки че втория такъв – пиар на ВВС по правилник трябва да се заема от военизирано, а не от цивилно лице, каквато е тя. ВВС е плащало наем на жилище, което обитава Десислава Генчева в София, в което е живял с нея и самият Румен Радев.

Посочва се още и че Радев е закупил през 2010 г. жилище от  от 143 кв. м. за 168 хил. лв., което е под пазарните цени на имотите за периода в района. През 2005 г. е закупено ведомствено жилище от Министерство на отбраната и едновременно с това, неправомерно е ползвано под наем второ ведомствено жилище. Апартаментът е продаден през 2007 г.

От проверката става ясно, че Радев действително е закупил подобно жилище. Покупката, както и ползването на друго жилище обаче не са извършено, докато той е президент и съответно не е заемал публична длъжност.

Освен това се посочва, че няма връзка между Румен Радев и Десислава Генчева, преди да сключат брак


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (4)

Стоян Минков Жална майка България и неините политици!
05.08.2019 20:39 / Отговор
КУР_ЗА_БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭ ТАКА Е ДРоГАРЮ... ДАЖЕ ДОЙЧЕ ВЕЛЕ ГО ПРОЗРЯ....НЕСЛУЧАЙНО "СПАСИХА" ПЛАМЕН ГЕОРГИЕВ. ТОЙ ДЪРЖИ НЕЩО ЦЕННО.
05.08.2019 21:37
Ники Е няма такава държава
05.08.2019 22:52 / Отговор
А стига бе! А Пламен Конпито го разсипаха заради една кирлива тераса!
07.08.2019 21:39 / Отговор

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети