Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Крал Чарлз III с първо обръщение: Нека ангелите да те възпеят до твоя покой

Политика

Крал Чарлз III с първо обръщение: Нека ангелите да те възпеят до твоя покой

Крал Чарлз III с първо обръщение: Нека ангелите да те възпеят до твоя покой - Tribune.bg
Снимка:

Новият британски монарх крал Чарлз III направи първото си обръщение към нацията.

„Днес ви говоря с чувство на дълбока скръб. През целия си живот Нейно Величество кралицата - моята любима майка - беше вдъхновение и пример за мен и за цялото ми семейство. Ние ѝ дължим най-искрения дълг, който всяко семейство може да има към своята майка; за нейната любов, привързаност, напътствия, разбиране и пример“, каза кралят.

Той обеща да служи до края на живота си по същият начин, като покойната му майка.

„През 1947 г., на 21-ия си рожден ден, тя обеща на Британската общност да посвети живота си, независимо дали е кратък или дълъг, в служба на хората. Това беше нещо повече от обещание: това беше дълбок личен ангажимент, който определи целия ѝ живот. Тя се жертва в името на дълга“, каза той.

Чарлс изрази съжаление, че заради новите му отговорности, няма да може да отделя толкова време на благотворителните организации, които винаги са го вълнували. Но е сигурен, че тази работа ще продължи от други хора.

„Това е време на промяна и за моето семейство. Разчитам на любящата помощ на моята скъпа съпруга Камила. Знам, че тя ще се справи със задълженията на новата си роля на кралица-консорт с непоколебима си преданост към дълга“, казва той.

„След малко повече от седмица ще се съберем като нация, като Британска общност и дори като глобална общност, за да погребем любимата ми майка. Нека ангелите да те възпеят до твоя покой“, завърши той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп