Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Крал Чарлз III с първо обръщение: Нека ангелите да те възпеят до твоя покой

Политика

Крал Чарлз III с първо обръщение: Нека ангелите да те възпеят до твоя покой

Крал Чарлз III с първо обръщение: Нека ангелите да те възпеят до твоя покой - Tribune.bg
Снимка:

Новият британски монарх крал Чарлз III направи първото си обръщение към нацията.

„Днес ви говоря с чувство на дълбока скръб. През целия си живот Нейно Величество кралицата - моята любима майка - беше вдъхновение и пример за мен и за цялото ми семейство. Ние ѝ дължим най-искрения дълг, който всяко семейство може да има към своята майка; за нейната любов, привързаност, напътствия, разбиране и пример“, каза кралят.

Той обеща да служи до края на живота си по същият начин, като покойната му майка.

„През 1947 г., на 21-ия си рожден ден, тя обеща на Британската общност да посвети живота си, независимо дали е кратък или дълъг, в служба на хората. Това беше нещо повече от обещание: това беше дълбок личен ангажимент, който определи целия ѝ живот. Тя се жертва в името на дълга“, каза той.

Чарлс изрази съжаление, че заради новите му отговорности, няма да може да отделя толкова време на благотворителните организации, които винаги са го вълнували. Но е сигурен, че тази работа ще продължи от други хора.

„Това е време на промяна и за моето семейство. Разчитам на любящата помощ на моята скъпа съпруга Камила. Знам, че тя ще се справи със задълженията на новата си роля на кралица-консорт с непоколебима си преданост към дълга“, казва той.

„След малко повече от седмица ще се съберем като нация, като Британска общност и дори като глобална общност, за да погребем любимата ми майка. Нека ангелите да те възпеят до твоя покой“, завърши той.


Топ новини виж още
Актуална тема
Анкети
Има ли фактор, който разколебава доверието ви в честността на вота и изборните резултати?
Покажи резултати Скрий резултати