Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кралев: Асен Василев няма планове да живее тук, животът и бъдещето му не са свързани с България

Политика

Кралев: Асен Василев няма планове да живее тук, животът и бъдещето му не са свързани с България

Кралев: Асен Василев няма планове да живее тук, животът и бъдещето му не са свързани с България - Tribune.bg

Спиралата от избори и експерименти през последните три години са дотегнали на всички, защото от това страдат държавата, общините и хората, тъй като се бавят проектите и на практика нищо не се случва. С тези думи областният ръководител на ПП ГЕРБ – Варна, Иван Портних, откри срещата между кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС в 3 МИР Варна, с общински съветници и кметове на общини в областта, която се проведе в Долни чифлик.

 „Тези избори са много важни, защото това безвремие трябва да бъде прекратено. По Плана за възстановяване и устойчивост за три години са усвоени под 5%, същото се отнася и до всички европейски програми, които касаят общините“, посочи Портних като отбеляза, че по време на управлението на ГЕРБ не е имало дори ден забавяне по отношение на усвояване на еврофондовете и тези средства по максимално бърз начин са достигали до общините и респективно до хората.

„Това е спасителната посока в тази сложна международна обстановка, защото парите в държавата са изхарчени. Под влиянието на Асен Василев се изтеглиха кредити за милиарди, които всички ние ще връщаме, и за три години няма нищо построено. Нито пътища, нито магистрали, нито спортни зали или детски градини... никъде нищо. Има завършени обекти на общините, които са стартирали от времето на ГЕРБ“, добави Иван Портних и призова, въпреки умората от избори, да се направи необходимото социологията, която показва че ГЕРБ ще победи с голяма преднина, в неделя да стане факт.

Вторият във варненската листа и депутат от ГЕРБ, Красен Кралев допълни думите на Портних като посочи, че периодът през последните три години е бил тежък за партията, а „Продължаваме промяната“ са нанесли единствено щети на държавата.

„Под ръководството на кмета Красимира Анастасова, ГЕРБ винаги е печелила изборите в община Долни чифлик. За съжаление не навсякъде в страната това се случва. В последните три години минахме по много тежък път. ПП нанесоха много щети, Асен Василев няма планове да живее тук, животът и бъдещето му не са свързани с България, затова той не иска да строи и не иска да развива държавата“, посочи Кралев и подчерта, че експертизата в ГЕРБ е огромна. „В парламентарната група има уникални експерти в различните сектори – енергетика, финанси, земеделие, здравеопазване. Надявам се след няколко дни да се поздравим с успех, за да продължим да работим върху всички сектори в страната, защото за три години никъде нищо не е свършено“, допълни Кралев.

Адвокат Бранимир Балачев на свой ред отбеляза, че държавата не изпълнява функциите си да се грижи за хората чрез Министерски съвет, народно събрание, общини и кметове. „Това е задачата на една държава, ние обаче три години се занимавахме с всичко друго. Тези хора дойдоха с едно бързо намерение да откраднат стотина двеста милиона, да си хванат шапката и да заминат, кой за Канада, кой за другаде. От 30 години се занимавам с политика, такова безхаберие не съм виждал“, каза Балачев и посочи, че вече ситуацията е различна, защото на всички е станало ясно, че обвиненията, хвърляни срещу ГЕРБ са безпочвени.

Той призова на тези избори да бъде показано, че Варна е била първа по брой гласове и депутати. „Обстановката е добра, подемът на ГЕРБ е налице и нашите думи трябва да стигнат до последната къща в последното село. За да имаме възможността да съставим стабилно правителство и в следващите четири години да върнем нормалността в държавата“, добави Балачев.

Дискусията продължи с изказванията на депутата Павел Христов и кандидатите за депутати Кристиян Ганчев, Христо Стоянов, Атанас Иванов и Веселин Тодоров, които се представиха пред обществеността и обединиха мненията си около факта, че единствено с управлението на ГЕРБ и доказаните експерти в партията може да бъде върнато развитието, което общините в областта заслужават.

„България се намира на дъното и нас ни чака много работа, първо да достигнем повърхността и след това да поемем нагоре“, отбеляза Кристиан Ганчев, призовавайки за подкрепа.

„ПП е изградена от хора, които нямат нито желанието да градят, нито желанието да развиват, нито могат, нито знаят как“, заяви по повод управлението през последните три години, Павел Христов от позицията на пряк свидетел като депутат в Народното събрание. „На ГЕРБ победата трябва да бъде разгромяваща на тези избори, за да можем да си върнем водещата роля в управлението на държавата и доказаните експерти в партията да имат възможността да поведат държавата по пътя на нейното развитие“, добави той.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Как трябва да се разиграе политическата ситуация след поредните предсрочни избори?
Покажи резултати Скрий резултати