Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кралев: Какво мислят ПП за българската култура, личи от избора им на министър

Политика

Кралев: Какво мислят ПП за българската култура, личи от избора им на министър

Кралев: Какво мислят ПП за българската култура, личи от избора им на министър - Tribune.bg

„Какво мислят харвардските измамници за българската култура, личи от избора им на напушения Наско за министър на културата и включването на субкултурния опростачен елемент Ицо Хазарта за член на ресорната парламентарна комисия“. Това написа в профила си във Фейсбук кандидат-депутатът от ГЕРБ във Варна Красен Кралев.

Той представи плановете на партията за развитието и подкрепата на българската култура, които са обсъдили с Любен Дилов, Даниел Митов, варненският кмет Иван Портних и представители от листата на ГЕРБ-СДС, на среща с хората на културата и изкуството във Варна.

Те включват удвояване на възнагражденията на работещите в културния сектор до началото на 2025 година; По-лесен достъп на свободните артисти и частни трупи до държавните и общински сцени; Дългосрочно структурно финансиране на организации в свободния сектор от 1 до 3 години за придобиване на организационен потенциал и устойчивост. Насърчаване на създаването на културен продукт.

Предвидено е още създаване на фонд за подкрепа на изобразителни и визуални изкуства и трайно подпомагане на съвременната литература, политика за развитие на училищните библиотеки и за подпомагане на книгоиздаването.

Съдействие и стимулиране на износ на филми и сериали, увеличаване на средствата за филмово производство на БНТ и активно подпомагане на българските телевизионни оператори за излъчване на програма в съседните на България държави, са други основни точки в програмата в сектор „Култура“.

Хората на културата и изкуството във Варна споделили, че са крайно омерзени от управлението на Промяната и огромното унижение, на което ги подложило то.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети