Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кралев: Няколко проблема парализират системата на спортните училища

Политика

Кралев: Няколко проблема парализират системата на спортните училища

Кралев: Няколко проблема парализират системата на спортните училища - Tribune.bg

В Пазарджик се проведе експертна среща в дискусионна форма с бившия министър на образованието и науката Красимир Вълчев.

Красимир Вълчев: Възнагражденията на учителите от поне 125% от средната за страната заплата трябва да продължи

„Останах с приятно чувство, заради това, че конферентната зала на хотел „Хебър” в Пазарджик се оказа тясна, за да побере всички присъстващи педагогически специалисти от област Пазарджик. Освен аргументираното встъпление на Красимир Вълчев, който очерта основните акценти в програмата на ГЕРБ-СДС в сектор „Образование”, имаше и доста въпроси и изказани мнения от присъстващите. Едно от тях касаеше спортните училища, а аз си позволих да отговоря и дам и моята гледна точка. Казах на педагогическите специалисти, че в нашата програма има залегнала реформа за спортните училища“, коментира водачът на листата на ГЕРБ/СДС в областта Красен Кралев.

„Болно ми е това което виждам че се случва, защото има няколко проблема, които парализират системата. По отношение на делегираните бюджети споделих, че докато училищата гонят делегираните бюджети, то допускат в тях деца, които невинаги имат необходимите качества и талант, за да развият кариера в спорта. Този проблем не е само в спортните училища, същото се наблюдава и в музикалните, и в тези по изобразителни изкуства. Друг проблем със спортните училища е, че родителите на деца считат, че нивото на образование в тях е по-ниско. Това е проблем, защото целта на спортните училища е времето на децата да бъде структурирано така, че те едновременно с добрата си образователна подготовка да не нарушават и своя тренировъчен ритъм. Много треньори не позволяват на децата, с които работят, да преминат на обучение в спортно училище, защото ще загубят таксите, които родителите плащат за тренировките при тях”, предупреди бившият спортен министър.

Според него, всичко това отдалечава Спортните училища от основната цел, за която са създадени -  да коват бъдещите шампиони на България, които да прославят държавата ни на най-високите спортни форуми.

„Парите, които инвестираме в спортни училища, трябва да са оправдани. Това е целта на ГЕРБ-СДС, а и моята лична. За това ще работя, така както до сега, ако след изборите на 27 октомври ГЕРБ-СДС събере достатъчно подкрепа, за да бъде съставено стабилно правителство“, завърши той.


Последвайте ни в Google News

 

Етикети Красен Кралев
Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети