Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кралев: Ще изградим нов комплекс на мястото на „Червено знаме“, това е приоритет за следващия ни мандат

Политика

Кралев: Ще изградим нов комплекс на мястото на „Червено знаме“, това е приоритет за следващия ни мандат

Снимка:

„За съжаление има доста такива обекти, нормално е, след като до 2009 година един пирон не е забит в спорта“, каза министърът

„Няма как да се възстанови комплекс „Червено знаме“, то е морално остарял и ще се направи наново. Ще има общо пет съоръжения за водни спортове и многофункционална спортна зала“. Това заяви пред Би Ти Ви министърът на спорта Красен Кралев в коментар за случая, при който неизвестни с горелки и кирки се опитваха да режат метални съоръжения на територията на комплекса. 

„Ще се направи зала, различна от „Арена Армеец“, която е твърде голяма за някои спортове. Предвиждаме изграждането на огромен паркинг - подземен, предвиждаме и изграждането на зимна пързалка. Този обект ще е приоритетен за следващия ни мандат, имаме разговори с инвеститори, подготвя се предпроектното проучване", разкри още министър Кралев.

„За съжаление, в страната има доста такива обекти, нормално е, след като до 2009 година един пирон не е забит в спорта, няма как за десет години всичко да се оправи. „Червено знаме“ имаше денонощна охрана до лятото, която ръководството е решило да премахне с оглед на по-тежкото икономическо състояние. За първи път има данни за такива нарушения преди около седмица“, каза Кралев и уточни, че охраната е възстановена.

Министърът поясни, че в София са инвестирани над 35 милиона лева за последните шест-седем години. „Възстановихме спортен комплекс „Академика“, ремонтирахме стадион „В. Левски“, през 2015 г. получихме от столична община басейна „Спартак“. Трябваше да започнем отнякъде - от там, където имаше най-голяма нужда. Ще дойде ред и на „Червено знаме“, категоричен беше Кралев.

„Всеки си пази сектора, ние трябва да се грижим за здравето на българина, но трябва да пазим и икономиката. Ще дойде ред за публиката, в момента не сме в активен състезателен период, футболното първенство започва в средата на февруари. Другите спортове също ще се активизират, мисля, че има време дотогава. Това е последната мярка в спорта, която трябва да бъде охлабена. Решенията се взимат на момента, в зависимост от разпространението на вируса“, каза той по повод допускането на публика на спортните мероприятия.

Кралев коментира избора на нов национален селекционер. „Трябваше да се направи тази промяна, тъй като бяхме свидетели на може би най-слабото представяне от много време насам. Ясен Петров е една интересна личност, много интелигентен човек и добър мотиватор. Точно такъв специалист трябваше на този отбор, който е с ниско самочувствие. Той е добър избор“. Министърт заяви, че Изпълкомът на БФС ще реши дали да се проведе извънреден Конгрес или да се изчака датата за редовния. Той сподели мнението си и за Олимпиадата в Токио. „Аз съм убеден, че ще се справим добре, защото проведохме много силна подготовка през тази година въпреки пандемията. Много сложни са отношения между МОК и японското правителство, МОК ще настоява Олимпиадата да се проведе, тъй като при отмяна ще загуби 70 милиарда долара. Ако се отмени Олимпиадата, това ще е много е тежък удар по световния спорт. Голяма част от международните федерации зависят от приходите от Олимпийските игри, тъй като МОК разпределя приходите по федерациите“.

„Аз се надявам, че колегите от ГЕРБ ще оценят работата ми и ще бъда доволен, ако съм част от номинациите за народни представители“, каза още министър в коментар дали ще бъде в листите за народни представители на управляващите. По отношение на твърденията на Цветан Цветанов, че ДПС и тяхната местна власт в Борино са искали да вземат Ягодинската пещера и той е бил съучастник в това, министър Кралев категорично възрази:

„Трябва голям талант, за да изговориш за толкова кратко време толкова много глупости. Истината е, че кметът на Борино през юни ми отправи искане за стопанисване на Ягодинската пещера. Отговорено му е, че минстърът на спорта не отговаря за този обект и затова е препратен към зам.-министър Нанков“, обясни Красен Кралев.  


Коментари (15)

Стома То се изисква и голям талант да се говорят само глупости по медиите, да се обещават неща на хората и после нищо да не се случва, но като има критика и казани истини и пак станахме много дейни в обещанията....
26.01.2021 10:03 / Отговор
Трябва, или да си сляп, или обикновен трол, за да твърдиш че нищо не се случва! Такова строителство ,каквото се случва в момента, България не познава от десетилетия!
26.01.2021 10:58
ВИК Всяка лъжа е престъпление, а вие лъжете. Следователно сте престъпници. Вашите парички, заплатки и лични облаги са ви по-мили и от хората.А говорите и за следващ мандат ,мислите ли че сте достойни и ще ви изберат отново ?
26.01.2021 10:49 / Отговор
Шомо От Кралев не съм и чаквал друго. Та той е толкова зависи от Бойко ,че не може да си престави какво ще прави без власта
26.01.2021 11:09 / Отговор
Stan Цветанов ако говори глупости, що толкова се обяснява Кралев?
26.01.2021 11:41 / Отговор
Деда Ви Нова зала но не "Червено знаме". Червеното знаме е знамето на Русия, тук си имаме бяло-зелено-червено знаме.
26.01.2021 11:44 / Отговор
Покажи всички

Добави коментар
Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още