Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кралев в Брюксел: „Еразъм+“ и Европейски корпус за солидарност трябва да създават още повече възможности за младите хора

Политика

Кралев в Брюксел: „Еразъм+“ и Европейски корпус за солидарност трябва да създават още повече възможности за младите хора

Ключово е през следващия период на програмите и фондовете на ЕС като „Еразъм +“, Европейския корпус за солидарност, европейските структурни и инвестиционни фондове, „Хоризонт 2020“ и „Творческа Европа“ да създадем още повече възможности за обмен, сътрудничество и изграждане на мрежи в областта на младежката работа. Това заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев в изказването си в рамките на политически дебат на тема „Визия за младежката работа в Европа: изменението на климата, младите хора и младежката работа“ в сектор „Образование, младеж, култура и спорт”, който се проведе в рамките на Съвета на ЕС в Брюксел.

Красен Кралев счита за важно бъдещият актуализиран План на ЕС за действие в областта на цифровото образование да обхване и заетостта при младите хора.

„Националната стратегия на България за младежта след 2020 г. има за цел да развие потенциала на младежите и да насърчи инициативността им. Тя е с 10-годишен механизъм и я изготвяме с активното участие на млади хора от всички краища на страната. По този начин създаваме отговорни, солидарни, млади граждани, носители на положителна промяна”, посочи министър Кралев.

По време на дебата с гост-говорител младежкият делегат за климата Сара Нюман, Кралев бе категоричен, че изменението на климата не е едноличен въпрос и той изисква координирани действия, не само от правителствата на страните, но и от всеки гражданин на ЕС.

„Важно е младите хора да са всеобхватно подготвени по теми, свързани както с климатичните промени, така и с околната среда, и затова ключови са формалното и неформалното образование и обучение. Активността на младежите по отношение на екологията е свързана с постигането на 11-те европейски младежки цели”, отбеляза министърът на младежта и спорта.

Министър Кралев даде пример със зелените работни места, които биха предоставили необходимите възможности за работа на младите хора, но и ще дадат възможност за  прякото им участие в дейности, свързани с преодоляване на последиците от изменящия се климат.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети