Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кралев: Василев отмени програмата на некадърника Андрей Кузманов. Това е добра новина!

Политика

Кралев: Василев отмени програмата на некадърника Андрей Кузманов. Това е добра новина!

Кралев: Василев отмени програмата на некадърника Андрей Кузманов. Това е добра новина! - Tribune.bg
Снимка:

„Радостин Василев отмени програмата на некадърника Андрей Кузманов, с която той щеше да  ощети редица спортове. Това е добра новина! Както многократно съм заявявал, седемте месеца управление на служебния министър на Румен Радев нанесоха огромни щети на българския спорт, чийто размер тепърва ще се установява“. Това написа в профила си във Фейсбук бившият министър на младежта и спорта Красен Кралев.

Той остро критикува наследника си Кузманов.

„Днес е спряна Програмата за развитие на спорта за високи постижения, която сериозно ощетяваше действително успешните спортове за сметка на такива като модерния петобой, практикуван от около 250 души в цялата страна. Колективните олимпийски и всички неолимпийски спортове също бяха жестоко орязани откъм финансиране по предложение на бития преди два месеца Кузманов“, подчертава Красен Кралев.

Той публикува и какво гласи новата заповед.

„Със Заповед № РД-09-1103/29.12.2021 г. на министъра на младежта и спорта Радостин Василев е отменена Програма за развитие на спорта за високи постижения за  2022  г.

В процес на изготвяне е нова Програма за развитие на спорта за високи постижения за 2022 г.

При обществено обсъждане на програмата са постъпили множество писма от спортните организации със становища да бъдат променени критериите на Програмата (методиката). Съгласно предоставените становища са идентифицирани следните по-съществени недостатъци: не са заложени значими и отчитащи спецификите на спортовете коефициенти, не е разпределена коректно тяхната тежест, предвидено е да се отчитат постигнатите резултати само за предходната календарна година, липса на обективност при процентното разпределение на бюджета по групи спортове, слабости при определяне на допустимите разходи, които се финансират и др.“


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети