Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красен Кралев: Хаосът в здравеопазването се дължи на Кацаров

Политика

Красен Кралев: Хаосът в здравеопазването се дължи на Кацаров

Красен Кралев: Хаосът в здравеопазването се дължи на Кацаров - Tribune.bg
Снимка:

Проф. Герджиков е алтернатива на разрухата, която олицетворява Радев, заяви бившият спортен министър Красен Кралев

 „Цялото отношение на служебния кабинет към пандемията и Ковид-19 е абсолютно погрешно! Нашето правителство се справи много добре и то когато светът не познаваше вируса. Преди една година взехме най-адекватните мерки в цяла Европа. Показахме изключително балансирано поведение между запазване на здравето и на икономическите интереси на хората“, заяви пред varnanovini.bg бившият спортен министър и кандидат-депутат от ГЕРБ Красен Кралев. Той е категоричен, че служебният кабинет е пропуснал важните летни месеци, които бяха подходящи за ваксинация.

Той припомни, че правителството на ГЕРБ положи всички усилия, за да имаме не само избор от всички одобрени ваксини, но и да имаме достатъчни количества за всички желаещи да се имунизират. „А служебният кабинет на Радев ги разпродаде и подари на чужди държави. За българите оставиха ваксини с изтекъл срок на годност. Убеден съм, че няма никакъв опасност за гражданите – ваксините имат 3-месечен допълнителен срок на годност (потвърден и от експерти на ЕС), но защо се стигна дотук – да раздадем толкова много ваксини?!“, допълни Кралев. Ексминистърът подчерта, че за рекламна кампания 46-тия парламент са отделили 10 милиона лева за рекламна кампания за ваксиниране. „Но ясно е, че няма време за провеждане обществена поръчка, т.е. с тези пари щяха да си платят изборната кампания. 10 млн. лв. в електронните медии да се изхарчат за кампания от 2 месеца е много, а е и малко закъсняло, защото моментът беше изпуснат – ваксинацията трябваше да се извърши в летните месеци“, заяви Кралев. Той е категоричен, че „зелените“ сертификати са довели до огромен проблем при въвеждането им.

Според него, както и това на Комисията за защита на дискриминацията, заповедта на Кацаров е дискриминационна. „Задължително е за такъв сертификат да се признае и тестът за антитела, нали това е и целта на ваксинацията?! Тогава защо хората с антитела от преболедуване да не получат антитела? Вярно, някои са били болни преди повече от 12 месеца, но и сега имат висок „титър“ на вирусо-неутрализиращи антитела и при имунизация здравето им е застрашено. Затова за мен е важно за зелен сертификат да се взема под внимание състоянието на организма, а не кога си преболедувал. Много хора са боледували, не са регистрирани с PCR – тест и се стига до несериозната ситуация да се ваксинират хора с антитела“, казва още кандидат-депутатът. Кралев е категоричен, че целият хаос в здравеопазването се дължи на пълната некомпетентност и арогантност на Кацаров! Той определи като грешен избора на Радев за здравен министър в лицето на Кацаров, като днес тежката криза е налице, в следствие на което достига рекордни нива на заболеваемост. „Правихме всичко възможно да запазим здравето на състезателите и да не нарушим нормалния им тренировъчен процес. Сега е очевидно, че никой в служебния кабинет не се съобразяват със спортния служебен министър. И не се съобразяват с експертите на ММС“, заяви Кралев.

Според него взетите мерки по отношение на клубовете и провеждането на тренировки и състезания са неадекватни. „Спортът ще пострада и през четвъртата вълна. Пак припомням, че ние бяхме предоставили много средства на клубове и федерации, за да преодолеят последствията от локдауна и пандемията, а сега няма нищо“, допълни бившият спортен министър.

По повод президентската кампания и подкрепата на ГЕРБ към проф. Анастас Герджиков, Кралев е категоричен, че той е всичко, което Румен Радев не е. „Познавам проф. Герджиков повече от 20 г. Той е всичко това, което Румен Радев не е! Той е балансиран, много ерудиран, може да се превърне в обединител на нацията. Води диалог! Трябва да престанем с антагонизма и омразата на вдигнатия юмрук на Радев. Той взриви държавата само и само да бъде избран за президент за втори мандат, стигнахме до нечувани и невиждани нива на омраза и политическа нетърпимост. Няма дебати за бъдещето на държавата, а махленски език на диалога, пренесен в парламента. Омразата, отрицанието, агресията водят до разрушение“, допълва Кралев. По думите му проф. Герджиков не познава тона на омразата и е способен да върне диалога и спокойствието, от което държавата има нужда. „Само така ще започнем да работим заедно, връщайки България на пътя на растежа. Проф. Герджиков е алтернатива на разрухата, която олицетворява Радев. Победата на проф. Герджиков на изборите ще отвори нова страница в развитието на българската държава!“, заяви още Кралев.

Красен Кралев с проф. Анастас Герджиков и проф. Костадин Ангелов във ВарнаКрасен Кралев с проф. Анастас Герджиков и проф. Костадин Ангелов във Варна


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати