Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красен Кралев откри игрище за мини футбол в с. Цонево

Политика

Красен Кралев откри игрище за мини футбол в с. Цонево

Красен Кралев откри игрище за мини футбол в с. Цонево - Tribune.bg
Снимка:

С над 152 хиляди лева е финансиран проекта от Министерството на младежта и спорта

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заедно с кмета на Община Дългопол Георги Георгиев откриха ново игрище за мини футбол в село Цонево. Проектът е финансиран от Министерството на младежта и спорта със 152 909 лева. Футболното игрище разполага с изкуствена настилка, осветление и трибуни и може да се използва от всички жители на селото. „За мен е удоволствие да съм сред вас. Това е поредният завършен проект във Варненска област. Винаги когато откриваме ново спортно съоръжение е празник. Игрището е с много високо качество. Поддържайте го и го ползвайте със здраве“, заяви Красен Кралев. Той зарадва отборите на Цонево и Дългопол със спортни екипи, футболни топки, флагчета и мрежи. След официалното откриване двата тима изиграха демонстративен двубой на новото игрище.

Красен Кралев и кметът Иван ПортнихКрасен Кралев и кметът Иван Портних

Първа копка на физкултурен салон в VII СУ „Найден Геров“ във Варна дадоха Красен Кралев и кметът Иван Портних. Проектът е част от програмата за изграждане на подобни съоръжения в училищата, за която правителството отпусна 25 млн. лева. Средствата за строителството на физкултурния салон са в размер на 1 млн. 191 хил. лева. Той ще бъде с размер от 750 кв. м. Големината на игралното поле от 32/16 метра позволява да се практикуват мини футбол, баскетбол, волейбол и тенис на маса. В съоръжението ще има по две съблекални за мъже и жени, които ще разполагат с по 20 броя шкафчета, четири душа, две тоалетни и две мивки. Ще бъдат обособени кабинети за съдии и треньори със собствени санитарни помещения с душ, както и кабинет за учители и кабинет за административна и методическа дейност. Директорът на училището благодари и заяви, че това е сбъдната мечта: „Очакваме подобно съоръжение от 1966 година. Скоро нашите ученици ще могат да практикуват любимите си спортове в перфектни условия“, заявиха учителите.

 

Кралев в РусеКралев в Русе

По-късно Кралев посети и лечебни заведения в Русе. Той разговоря с управителите, лекари и медицински персонал от Комплексен онкологичен център и ДКЦ-1. Д-р Камен Кожухаров и д-р Цветан Райчинов запознаха Кралев с проблеми на специализираната доболнична помощ, както и с добрите практики. „Благодаря ви, че сте толкова отговорни, изцяло отдадени на професията и полагате неимоверни усилия, за да опазим здравето на нацията", обърна се Красен Кралев към медиците.

 

АМ „Хемус“АМ „Хемус“

Цените на имотите в районите на Велико Търново и Ловеч трайно бележат засилен инвеститорски интерес покрай изграждането на АМ „Хемус“. Амбицията на правителството е до средата на 2024 магистралата до Варна да бъде в експлоатация, подчерта Николай Нанков.  30% е ръстът на строителните разрешения, издадени от главния архитект на община В. Търново за тримесечието на 2021 г. спрямо същия период година по-рано. Този факт се отчита заради строителството на магистрала „Хемус“, подчерта кметът на старата столица Даниел Панов. Следващите 4 години, по думите на Нанков, са годините на Северна България, а само след 8 години картата на икономическата активност ще бъде обърната в полза на северните региони. Нанков обърна внимание и на факта, че изграждането на тунела под Шипка само по себе си не би имало стойност без магистралата към Дунав, която ще бъде продължена до тунела със скоростен път между Велико  Търново и Габрово и връзка с магистрала „Тракия“.

 

АМ „Хемус“АМ „Хемус“

Отварянето на областта към транспортната система чрез изграждането на тунела под Шипка и подобряването на водоснабдяването в региона – проекти, които са стартирали с подкрепата на държавата, ще превърне областта в икономически мотор на Северна България. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев, който посети обекти, по които се работи в областта - мястото, откъдето започва изграждането на източния водопроводен клон от пречиствателната станция „Стоките“, проект, който ще подобри водоснабдяването в севлиевските села, и междублоковото пространство в комплекс „Христо Ботев“ в Габрово.

 

Томислав ДончевТомислав Дончев

Правителството не дели общините на малки и големи, нито по техните политически ръководства. Именно за това в община Неделино през последните 10 години са инвестирани повече от 8 млн. лева. В това число през февруари тази година са осигурени 300 000 лв. за изграждане на училищен SТЕМ-център. В края на миналата година се отпуснаха 350 000 лв. за хидрогеоложки проучвания и сондажи. Реализирани са редица проекти за улици и пътища в общината, за изграждане и модернизация на пространства и обекти за обществено ползване. Това каза д-р Даниела Дариткова пред жители на Неделино.

 

Неделино Неделино

 


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети