Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Кралев: Политически еднодневки искат да „изчегъртат“ постигнатото от нас, няма да позволим

Политика

Кралев: Политически еднодневки искат да „изчегъртат“ постигнатото от нас, няма да позволим

Снимка:

Красен Кралев, който беше министър на младежта и спорта през изминалите повече от 6 години, направи равносметка в своя профил във Фейсбук на управлението си през този период.

Той изтъкна колко много милиони са инвестирани в реконструкцията на над 100 спортни съоръжения в цялата страна. Това е била една от основните му задачи, за да имат спортистите ни съвременни условия за подготовка. „До момента никой друг не беше правил подобни инвестиции в сектора“, подчертава Кралев. Той отчита и множеството първенства, които са организирани, увеличаването на  субсидиите за спортните клубове и направеното за спорта в училищата. Кралев пише още, че няма да позволи „направеното да бъде изчегъртано“ – нещо, за което се закани Слави Трифонов.

„Тръгвам с високо вдигната глава, защото работихме с огромна отдаденост и вложихме цялата си енергия в името на българския спорт. Продължаваме напред“, пише в заключение Кралев. 

Ето и целият пост на бившия спортен министър:

„Приключи вторият ми мандат като министър на младежта и спорта в третото правителство на Бойко Борисов. Първият мандат продължи от 7 ноември 2014 г. до 27 януари 2017 г. Вторият - от 4 май 2017 г. до 12 май 2021 г. Изключително горд съм от това, което постигнахме с моя екип  за тези 6 години и 3 месеца.

Успяхме да изработим изцяло нов Закон за физическото възпитание и спорта. Той беше дълго чакан от цялата спортна общност и разреши редица неуредени неща в сектора.

Инвестирахме средства в реконструкцията на над 100 спортни съоръжения в цялата страна. Това беше сред основните ни задачи, за да имат спортистите ни съвременни условия за подготовка. До момента никой друг не беше правил подобни инвестиции в сектора. 

Издигнахме реномето на България като отличен организатор на спортни събития от най-висок ранг. Страната ни беше домакин на световни първенства по волейбол, художествена гимнастика, гребане, шорттрек, скокове на батут. Приехме множество европейски първенства, олимпийски квалификации, световни купи и международни турнири в редица спортове. Всички те бяха с блестяща организация на световно ниво – оценка дадена от всички гости и участници.

Увеличихме двойно субсидията за спортните клубове, защото те са в основата на изграждането на спортните ни таланти.

Постигнахме справедливо разпределение на средствата за спорт, като приехме принципа, че който работи добре и постига резултати, трябва да получава повече.

Направихме много за спорта в училище. Започнахме първия етап от изграждането на физкултурни салони в училища, които не разполагат с нормални условия за провеждане на часовете по физическо възпитание. Увеличихме със 70% средствата за физическа активност на деца, ученици и студенти.

В лично качество два пъти бяха избиран за член на Управителния съвет на Световната антидопингова агенция (WADA) като представител на страните членки на ЕС.

През цялото време бях близо до спортистите, поддържах непрестанна комуникация с тях и с ръководителите на спортните организации, за да мога своевременно да намеря решение за всеки проблем или възникнал казус. Подкрепях българските състезатели в големите предизвикателства пред тях. И ще продължа да го правя.

Някакви политически еднодневки говорят,  че искат да „изчегъртат“ постигнатото от нас. Това ли ще изчегъртат? Не, няма да им го позволим! Направеното не може да бъде заличено.

Гордея се с всичко, което постигнахме заедно с екипа ми. Направихме всичко, което беше по силите ни и в правомощията ни. Тръгвам с високо вдигната глава, защото работихме с огромна отдаденост и вложихме цялата си енергия в името на българския спорт.

Продължаваме напред

I’ll be back"  

 


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още