Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красен Кралев: Скандалът с Nexo е международен и надхвърля пределите на нашата вътрешно-битова реалност

Политика

Красен Кралев: Скандалът с Nexo е международен и надхвърля пределите на нашата вътрешно-битова реалност

Красен Кралев: Скандалът с Nexo е международен и надхвърля пределите на нашата вътрешно-битова реалност - Tribune.bg
Снимка:

Скандалът с Nexo е международен и надхвърля пределите на нашата вътрешно-битова реалност“. Това коментира по време на брифинг на ГЕРБ във Варна депутатът Красен Кралев.

Кога започна разпадът на правителството на „Петков“ – при избора на гуверньор на БНБ. Защо това беше толкова важно за „Продължаваме промяната“, че да жертват правителството си и стабилността на държавата? Интересна е връзката между Асен Василев и криптофараоните. Василев излъга, че не е имал среща в Министерство на финансите по тази тема. В запис от миналата година Василев заявява, че е имал среща с голям играч на криптовалути, с идеята да наложи чрез „Борика” междукартовото плащане да е в криптовалути“, припомня той.

Кралев пита защо Nexo са финансирали български партии и имало ли е финансиране и на медии.

Основната реклама и промотиране на Nexo е минало през медийната група на „Капитал”, която е на Иво Прокопиев“, подчертава той.

Успяхме да предотвратим продаването на българската енергетика чрез спирането на меморандума с „Джемкорп“, който беше сключен по времето на „Продължаваме промяната“. Изискана е сериозна информация за нашата енергетика от страна на „Джемкорп“. След създаването на временната комисия миналата година стана ясно, че Кирил Петков е излъгал от трибуната на Народното събрание, че е възлагал проверки на „Джемкорп“, допълва Красен Кралев.

Даниел Митов заяви, че „Промяната“ са заложили редица кризи и управлението им е било подвластно на корупционни практики.

Стигна се до третия мандат, защото другите политически партии не подходиха отговорно, когато ние предложихме експертния кабинет на проф. Габровски. Ще се съберем Изпълнителната комисия на партията, за да решим как да процедираме след като Румен Радев връчи третия мандат на БСП. Ако проследите гласуванията в НС ще видите, че има много добре оформено проевропейско мнозинство – ГЕРБ-СДС, Демократична България, ДПС и Български възход“, каза Митов.

Откакто ПП не са на власт цените на горивата паднаха с 1 лев, ще бъдат и понижени и още, защото заедно с изброените по-горе партии създадохме възможност да бъде избран специален управител на „Лукойл“, ако това се налага“, казва той.

Според депутата Славена Точева, ако трябва да се създава временна комисия „за всяка далавера и измама на „Промяната“, може би временните комисии ще станат повече от постоянните“.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети

Правилно ли е решението за отпускане на великденски добавки за най-бедните пенсионери?
Покажи резултати Скрий резултати