Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Каракачанов: Борисов е в добро състояние

Политика

Красимир Каракачанов: Борисов е в добро състояние

Красимир Каракачанов: Борисов е в добро състояние - Tribune.bg
Снимка:

Има готовност и за разкриване на военнополеви болници, уточни вицепремиерът

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира, че снощи си е разменил sms с премиера Борисов, който го е уверил, че е в добро състояние.

„Заседанията на правителството са онлайн, така че засега изолацията няма да навреди на работата на кабинета“, уточни Каракачанов. Затова според него не се е налагало да се обсъжда темата за заместник на премиера.

„Армията е готова да се включи винаги в помощ на населението, когато има нужда и тя се включва. Ако бъде поискано съдействие от българската армия, то ще бъде оказано“, подчерта министърът на отбраната в отговор на въпрос за готовността на армията да съдейства на гражданското население в условията на разрастващата се пандемия от коронавирус.

По думите му българската армия реално вече оказва тази помощ чрез ВМА и целия персонал във военните болници. Към момента ВМА е разкрила още едно отделение за лечение на коронавирус.

„Има готовност и за разкриване на военнополеви болници“, уточни Каракачанов и припомни, че през пролетта е било направено разгръщане на няколко такива болници.

Министърът подчерта, че политиката на ведомството му е да не харчи повече пари от предвиденото в бюджета за военни разходи и се съобразява с началния план военните разходи да достигнат 2 на сто от БВП.

„При управление на опозицията за 20 години армията е била поставена в режим на лишения и унижения“, отбеляза силовият министър. Той наблюдава днес военните маневри "Балканска стена 20" на учебния полигон край хасковското село Корен.

Според Каракачанов това е най-мащабното учение за последните почти 20 години, в което участват близо 700 единици техника, над 2600 военнослужещи, като целта е да се създадат умения на военнослужещите от по-малки подразделения в реални условия.

Основната войскова част е 61-ва механизирана бригада.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети