Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
English

Новини, анализи, мнения - Tribune.bg

Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. ВМРО даде старт на кампанията; Каракачанов: Доходи, семейство, сигурност са нашите ангажименти

Политика

ВМРО даде старт на кампанията; Каракачанов: Доходи, семейство, сигурност са нашите ангажименти

Снимка:

„Доходи, семейство, сигурност. ВМРО ще продължи да отстоява нормалността и в 45-ото Народно събрание“, с тези послания лидерът на партията Красимир Каракачанов откри предизборната кампания. Той напомни, че войводите имат една цел и това е България.

ВМРО откри кампанията си на символно за историята ни място - в архитектурния парк „Западна порта на Сердика“. Успех на воеводите пожелаха с изпълненията си танцьорите от ансамбъл „Българе“ и един от Тримата български тенори - Веселин Вачев, който изпълни акапелно „Хубава си, моя горо“.

На събитието присъстваха лидерът на партията Красимир Каракачанов, водачи на листи, представители на гражданската квота, както и ръководството и симпатизанти на ВМРО. Сдружението „За честта на пагона“, „Защита“, РОД, Средна европейска класа и много други организации също застанаха под знамената на ВМРО.

„Събрали сме се да открием кампанията на най-българската, най-родолюбивата партия в България – ВМРО – Българско национално движение. Няма друга политическа партия за последните 30 години, която да е изпълнила своите политически ангажименти към българите. Няма друга партия в България, която повиши доходите на българите за 4 години толкова много“, изтъкна организационният секретар Юлиан Ангелов.

„Време е да погледнем българското, да погледнем нашите семейства, да подкрепяме българския бизнес в тези тежки времена“, призова Юлиан Ангелов.

На свой ред лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов подчерта, че за разлика от други политически формации, които обещават какво ще правят, войводите много ясно са посочили какво са свършили.

„Няма приоритет от големите неща, които сме обещали и сме вкарали в общата управленска програма, което да не сме изпълнили“, припомни Каракачанов. По думите му партията застава пред българския народ с вдигната глава и с твърдото самочувствие, че това, което е поела като ангажимент, го е направила.

„Обещахме да се борим отново срещу всички онези безобразници, които грабят възрастните хора по селата, сега ще изпълняват общественополезен труд. Преборихме се и спряхме една разрушителна за българското семейство и съзнание Истанбулска конвенция. Няма да позволим българското семейство, българският народ, българските традиции да бъдат поставени на експериментите на някакви си хора в Брюксел. Няма да позволим вмешателство във вътрешните работи на България - било от Турция или от Македония. Няма нещо, което да сме дали дума на българския народ и да не сме го изпълнили“, категоричен беше Каракачанов.

Той е убеден, че войводите ще получат доверие от народа, защото в основата на 127 годишната организация стои България.

„Пожелавам дързост и активност, ние в нашата дълга история сме минали през войни и въстания, една пандемия не може да ни спре, не могат да ни спрат и парите на онези, които смятат да купуват гласове, нито псевдополитици и онези клеветници, които в своето битие не са направили нищо. Имаме ясна и постижима цел - една силна българска държава, нашите деца и бъдещи поколения заслужават дом и бъдеще тук в България. Да живее България“, призова лидерът на ВМРО.

Заместник-председателят на ВМРО и водач на две листи Искрен Веселинов от своя страна посочи, че тези избори са битка за нормалността и ще решат дали страната ще остане вярна на националните си интереси или ще поеме по курс, който я отдалечава от нейното историческо минало и е заплаха за социалния мир.

Историята, социалният мир, децата ни - това са трите въпроса, които трябва да решим в това национално съревнование. Ние смятаме, че в България редът и законът трябва да са над всичко“,  подчерта Искрен Веселинов.  


Топ новини

виж още

Актуална тема

Мрежата

виж още