Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Каракачанов: Последните 2 години властите в София останаха глухи за апелите на българите в РСМ

Политика

Красимир Каракачанов: Последните 2 години властите в София останаха глухи за апелите на българите в РСМ

Красимир Каракачанов: Последните 2 години властите в София останаха глухи за апелите на българите в РСМ - Tribune.bg
Снимка:

През последните седмици заплахите срещу българи в РСМ се засилиха. В Охрид това е само третият подобен инцидент.

Първо бяха счупени прозорците на офиса на клуб „Цар Борис III“, после бе стреляно с пистолет по него, а сега е пребит и негов активист, пише в позиция до медиите  Красимир Каракачанов -почетен председател на ВМРО.

Македонската полиция до момента не е разкрила нито един от извършителите на тези действия. Агресията на антибългарските среди в Северна Македония се изостри, насърчавана открито от официални политически среди в Скопие. След като българските политици клекнаха на „партньорския“ натиск и приеха т.нар. план „Макрон“, който позволи на един брутално антибългарски, корумпиран и недемократичен режим в Скопие да започне преговори за членство в ЕС. Антибългарският елит в РСМ видя, че днешните български политици не могат сами да вземат решения, а се командват отвън. И станаха не само нагли, но и брутални, заявява Каракачанов.

За всичко, което се случва на българите в Македония, са виновни онези безгръбначни български политици, които предадоха и българските национални интереси, и българите в Македония, клякайки пред външния натиск на „партньорите“ в името на някакви мъгляви, глобални, демократични интереси.

Напомням, че този акт на предателство бе аплодиран като първата проява на формиране на т.нар. „евроатлантическо“ мнозинство в парламента, което, както виждаме, до днес не е сътворило нищо полезно за България. И комунистите през 1946 г., и днешните „евроатлантици“ по отношение на българите в Македония под външен натиск на Москва тогава, а на Вашингтон днес, извършиха едно и също – национално предателство!

Последните две години властите в София не само мълчат и не предприемат нищо реално за защита на правата на българите в Македония, оставайки глухи за техните апели за помощ и ги залъгваха с безсмислени срещи в София, от които основно целяха да си направят личен политически пиар. И до ден днешен не свършиха нищо реално в тяхна защита.

Но ако и днес правителство, и президентът Радев - който го назначи, и този път не направят нещо ясно, твърдо и категорично в защита на сънародниците ни в Македония, убеден съм, че в България все още има достатъчно българи, които могат да вземат нещата в свои ръце - така, както са го правили в миналото! Българи, за които понятия като чест, достойнство и национален интерес имат по-голямо значение от днешните неомарксистки, либералноглобалистки утопии, завършва Каракачанов.


Последвайте ни в Google News

 

Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети