Последвайте ни: Facebook Twitter Instagram RSS
Търсене
Меню
  1. Начало
  2. Политика
  3. Красимир Ципов: ГЕРБ ще отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за МВР

Политика

Красимир Ципов: ГЕРБ ще отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за МВР

Красимир Ципов: ГЕРБ ще отхвърли ветото на президента върху промените в Закона за МВР - Tribune.bg
Снимка:

Новата главна дирекция за охрана на лица ще пази при заплахи служители на държавната администрация

Парламентарната група на ГЕРБ ще отхвърли наложеното от президента вето върху промените в Закона за МВР, посочи пред БТВ депутатът Красимир Ципов.

Според президента Румен Радев с промените се създава нова структура в МВР, която имала същите функции като Националната служба за охрана. Така всеки от кръга охранявани лица може да поиска дублиране на охраната и от двете институции. Президентът не е съгласен и с възможността вътрешният министър сам да преценява условията, при които ще се задейства охраната.

„Няма как да бъдат споделени едни такива мотиви за налагане на вето и нашата парламентарна група няма да подкрепи това вето, ще гласува за повторното приемане на закона“, обяви депутатът, юрист и бивш заместник-министър на МВР Красимир Ципов.

„В редица решения на Конституционния съд е посочено, че подобна дейност не трябва да се дублира. Най-малкото тук говорим за едно разхищение на обществения ресурс, защото ще се осигурява обучението и подготовката на кадри на структурите на МВР“, каза социалистът Иван Иванов.

В отговор от ГЕРБ са категорични, че не може да се говори за подобно дублиране.

„Към настоящия момент основната функция на новата главна дирекция за охрана на лица ще бъде насочена към охрана на служители на държавната администрация, които получават заплаха за живота и здравето си, следствие на изпълнение на служебното си задължение“, подчерта Красимир Ципов.


Последвайте ни в Google News

 

Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар




Топ новини виж още

Хороскоп

Анкети